Motion & kondition

Måndag!

Motion & kondition är tema i min gästbok… intressant ämne.

Faktum är att hundarna tappar kondis så här års, iaf mina. Det som vi under sommarhalvåret får ”gratis” får vi kämpa lite mer för den här tiden. Tex. vallträningen uteblir nästan helt. Promenaderna blir kortare och färre pga vädret. Man får helt enkelt anstränga sig lite mer för att hålla igång. Gäller inte minst mig själv!!!

Igår var det träningstävling i Lagga. En hoppbana som såg enkel ut men skenet bedrog. Började med Ettan  och henne ställde jag på vågen när jag kom hem för långsammare har hon nog inte sprungit. Hon gjorde allting snyggt o prydligt men… hrrm Vågen visade som vanligt 2,6 men undrar jag om inte muskler blivit nåt annat i vinter. Busy gjorde en helt ok runda faktiskt. Fick fel i slalomingången, men hon fixade inte att jag bytte bakom och det var ju inte alls konstigt. Sen klarade hon 12 pinnar smallslalom!   Körde ytterligare en vända lite senare och då var hon som en omvänd hand… helt okoncentrerad. Vad hände? jo hon satte skig och sket vid ingången till platten  – så fick man förklaringen till hennes runda… skämmigt ! Måste lära henne bajsa i koppel.  
Fame   gick riktigt skapligt. Jag drog ur henne från slalomen men det var lite medvetet – ville testa gränsen hur långt jag kunde släppa henne i sidled. Nästa gång klarade hon det bra.  Sia gick bäst idag. Läste vägarna fint och gjorde jättefin högerslalom. Sprang förbi platta tunneln, vilket berodde på att jag hade brått att skaffa position efter den – då tyckte hon att hon också kunde springa fort bredvid…

Nu ska jag åka till ÖB och köpa slalomnät!