Lamm Race

Åh vilken UNDERBAR morgon!!!!

Solen lyser, små grässtrån spirar, krokusarna blommar och lammen rejsar!

Som ni förstår har morgonen varit lugn på fårfronten. Faktum är att alla lammen mår bra och är tjocka, glada och fina. Även mastittackans lamm mår bra (ena juvret ger mycket mjölk). Till Väddötackornas försvar (Jeanette!) ska sägas att dom är väldigt fina mammor som föder sina lamm bra (såklart med dom juvren…). Men, det är ju första gången dom lammar hos mig och det tar säkert några säsonger innan man lärt känna sina tackor helt.
Och en tacka (Tackla 184) är en av de finaste tackor jag haft. Tyvärr hade hon felläge men hon är så ljuvligt snäll, har stora jättefina bagglamm som verkligen är the Twins. Viker inte många dm från varann, diar samtidigt, sover samtidigt, liksom gör allting likadant. Ser jätteskoj ut. Och tackan lägger sig så att lammen kan sova framför hennes juver. Det ser ut som en verklig liten fridfull familjeidyll. Såå gulligt. Den tackan kom fram till mig för en månad sen och ville ”prata”. Jag kliade henne lite och hon stod blick still. Fick för mig ta fram saxen och börja klippa. Jag klippte hela tackan, överallt, under magen, runt juvret etc. och hon lyfte inte en fot!!!  

Idag öppnade jag upp hagen mot rakbanan (där vi brukar träna) så att dom som bor i det stallet kunde gå ut och noppa gräs. Gissa om det var populärt! Dom där första, späda stråna måste smaka fantastiskt gott.
Satte mig på en hink där ute i hagen och bara njöt. Nöjda tackor, spralliga lamm – hur underbart som helst. Tog en sväng genom den andra fårhagen när vi gick hem och den börjar torka upp riktigt bra – släpper nog ut Väddögänget där i morgon.

ÄNTLIGEN VÅR!!!