Snöstorm

Jag trodde in i det längsta att vi skulle klara oss. Vädergubbarna kan ju ha fel… men den här gången var det jag. 
Satan i gatan vad det blåser och snöar på tvären. Dagens vallningskurs ställdes in – och tur var väl det.
In i det längsta hoppades jag att det skulle sluta snöa. Skulle det inte mojna av framåt sena eftermiddan? Fetglöm. Jag börjar gilla det där med fet… i början kändes det helt galet.

Det var bara plocka fram Ove ur garderoben och gå ut. Hundarna hängde såklart på. Fyra överlyckliga och en sur.

Och mina stackars får. Sex gamla tackor som åker till gröna ängar i morgon bitti – jag kan ju inte låta dem gå ute en sån här natt. Så det blev till att fixa en provisorisk box inne i häststallet, bredvid träningsgruppen. Tur att det finns grindar säger jag bara.

Sen var det stora tackgruppen som gått ute till nu (och haft fri tillgång på hösilage), de måste ju också få komma in under tak. I somras när vårt hösilage plastades så hamnade ett antal balar ganska långt bort från stallet. Min plan är att tackorna ska få äta upp dem på plats. Nu var problemet att hagen var avdelad med två elnät eftersom jag haft flera grupper betesdjur. Har tänkt ta tag i det där länge, flytta näten men häromdagen när jag provade var de fastfrusna. Idag var det inget att välja på. Tänk att välja årets värsta väderdag till att göra ett sånt jobb, har jag sagt att jag är smart? Vid det här laget hade den sura gått hem till carporten medan fyra lyckliga skuttade omkring i snögloppet. De korthåriga passade på att tjuvvalla lite medan jag jobbade… Sen är nästa problem stallet, det är liksom inte vinterfärdigt eftersom den person som lovat hjälpa mig  tar väldigt gott om tid på sig. Nåja, de fick i alla fall tak över huvudet. Lyckades till och med få till en lammkammare. Jo – vi har två sladdbarn som gärna vill ha lite extra kraftfoder. De har varit inne förut, innan jag släppte på baggen. Foderkrubban var ett kärt återseende kan jag lova!


Ni som undrar om det blir förberedande kurs i morgon, onsdag, jag hoppas det! Jag meddelar via mail och sms om den blir inställd.

3 svar på ”Snöstorm”

  1. Jag och hundarna har bara njutit utav snön idag, inga måsten så då kan man njuta 🙂
    Vi måste nog åka strax efter 12 om de är sånt här väder, men blir det kurs så kommer vi såå gärna 🙂

  2. Shit påmmfritt typ hallå grymt fett mycket snö :-O En sån här dag är det skönt att man inte måste ta bilen. Håller tummarna för finfint väder i morgon!!

Kommentarer är stängda.