Host Host Bää Bää Oh Mama

Kennelhosta!
Kelli började hosta i lördagskväll när jag bodde över hos pappa och Maj. Hon hostade i stort sett hela natten och jag har aldrig hört en hund hosta på det här viset. Det är liksom inga som helst tveksamheter, Kelli är riktigt sjuk. Hon hostar och harklar och dreglar ner. Sover en stund och så fort hon vaknar till så börjar det igen. Stackars liten! När vi är ute och går så smålåter hon hela tiden. Självklart så får hon hålla sig inne mesta tiden och endast korta rastningar. Ingen av de andra har insjuknat men om inkubationstiden är en vecka så får jag väl veta nästa helg. De gamla hundarna var hemma förra helgen när vi utsattes för smitta, så de blev ju utsatta för smitta först nu, när Kelli insjuknade.
Det verkar som att Knut har klarat sig. Fast i och för sig så var han aldrig inne i ridhuset i Kvinnersta. Man vet ju inte, vi kan ju ha fått smittan där och där var det bara Kelli som var inomhus. Hon var bara inne i direkt anslutning till sin start, för övrigt hade jag hundarna i bilen. Och när vi var ute och gick så var vi ju aldrig riktigt nära andra hundar på det viset som blir inne. Nåja, jag känner att jag inte kunde agerat så mycket annorlunda i alla fall.

Jag har avbokat alla vallningslektioner, ridhusträning, simträning, träningshund och hundpassning. Sannolikt kommer jag även skjuta upp kursstarterna 28 och 30 mars. Jag hör av mig inom kort till er som anmält till de kurserna. Visserligen tyckte SVA att jag kunde ha kurs eftersom den är utomhus och inte i direkt anknytning till vårt hus. Men det känns inte bra nu när Kelli hostar så här mycket, jag vill inte ta hit andra hundar förrän mina hundar är helt symptomfria.
Jag tycker synd om Sandra som varit ute i extremt god tid och hade bokat in träning och passning av både Floyd och Rapp i tre veckor, när hon ska resa bort. Jag hoppas att det löser sig med hundvakt på annat håll!

Lamm!
Igår när jag skulle fodra och närmar mig tackorna så hör jag små bräkanden som lät som lamm. Jo men se där, två små lamm kommer med flocken. Oh my god! hur gick det här till? Det blev till att inreda lammboxar och fixa vattenhinkar, krubbor mm. Enligt mina beräkningar skulle första möjliga lammning vara 21 mars och troligast inte förrän 1 april. Allting gick i alla fall bra, två stora fina starka tacklamm från en 09-född förstföderska. Så himla skönt när de klarar sig själva på det här viset.

Melodifestivalen!
Gulliga Anna R hade fixat biljetter till Melodifestivalen i lördags. Jätteroligt att få se det live! Erik Saade vann ju som bekant och eftersom både jury och folket hade honom som vinnare så var det väl rätt vinnare… Jag kan ändå inte låta bli att tycka att jag hört låten förut. Lyssna på Lillie och Sussies Oh Mama.

11 svar på ”Host Host Bää Bää Oh Mama”

  1. Gah, vad mycket hundar det är som blir smittade! Känns faktiskt rätt skönt att inte åka på någon tävling närmsta tiden.

  2. Oj går kennelhosta nu…stackars Kelli. Måste man medicinera eller går över av sig självt?
    Hoppas på snar tillfriskning.
    Kram

    1. Jasna, man medicinerar bara om det blir besvärligt. Ungefär samma som när man själv är förkyld och hostar. Det kan bli komplikationer precis som för oss men det är tack-o-lov ovanligt.

  3. Nej, vad trist. Låter som du hade samma otur som jag. Linus var inte heller i närheten av andra hundar mer än när vi skulle in och ut till banan. Men det räckte helt uppenbart men Linus verkar ha haft det lindrigt när du beskriver Kellis hosta. Vi lider med er, kramar…

  4. Nej!! Men vilken tur att du isolerade dom direkt när du fick höra att ni träffat på kennelhostan! Där tror jag många blundar tills dom hör sina egna hundar hosta… Hoppas Kellie blir bra snabbt!

  5. Usch vad trist med kennelhosta :o(
    Jobbigt när det blir så där dåliga också. Det brukar ju kunna vara så att de som inte har ”uppdaterad” vaccination får värre symptom. Vi hade en på vår klubb som fick lunginflammation i sviterna av kennelhostan, som tur är gick det snabbt över med penicillin.

    Tyvärr är inkubationstiden är 4-10 dagar så dina andra hundar kan bli sjuka även efter nästa helg. Det är detta som är så grymt jobbigt med kennelhosta om man har många hundar och de blir sjuka i omgångar. Blir ju liksom en följetång av det…
    Men jag håller verkligen tummarna för att dina övriga hundar ska klara sig.

    Kram

    1. urr läskigt med lunginflammation… !
      Ja vi får se hur länge vi blir isolerade, det känns som det kvittar och huvudsaken är att de blir friska.

Kommentarer är stängda.