Vinnar-Busy

BUSY VANN TRE LOPP

Årets sista tävlingshelg utomhus i agility är avklarad! Den blev väldigt lyckad för min del.

Men det började inte så jättebra …
Igår morse började det med agility 1 för Busy. Det var väldigt mycket dagg och dom hade en platt tunnel med maxlängd på släpet och dessutom ett sånt tungt galonsläp. Jag bestämde mig för att köra långsiktigt. Dvs. jag skulle handla förbi platten och diska mig. Förmodligen körde jag lite vårdslöst för när vi kom till den situationen i banan så var vi redan diskade två ggr  eftersom hon seglat iväg och tagit fel hinder – så det kändes inte alls konstigt att strunta i platten.
Men sen så var det slutdiskat för Busy!  Hon vann hoppklassen med över 6 sekunder! Idag vann hon båda loppen! Hon har gått högerslalom och tagit platten alla loppen. I morse var det samma platt som igår, men nästan ingen dagg så vi tog den!!! JIPPI! 
Summa sumarum TRE vinster och uppflyttning till hopp 2!!

Fame har gått jättebra men ”bara” fått en fjärdeplats i lördagens hopp3 som bäst. Igår körde jag årets sämsta lopp med henne. Hade bestämt mig innan för att verkligen vara noga med kontaktfälten 2 på 2 av och beröm innan vi skulle vidare. Så började hon med att göra en dålig balans, jag tvekade men valde att berömma (för fel beteende), tappade fokus totalt och bara vimsade runt halva banan innan jag klev av. Varför kan man inte göra som man tänkt? 
Idag gick agilityklassen bättre även om balansens kontaktfält inte var riktigt som jag vill. Hon överraskade med att gå ur slalom, annars var loppet helt ok. I hopploppet tjuvstartade hon!  Den grövsta tjuvstarten i Fames karriär kan jag säga. Det blev ”shit” panikhandling fel väg och disk. Men, sen fullföljde vi jättebra.

Ninjo har också gått bra. Två andraplatser i tvåan, men med rivningar. Ingen konkurrens alls. Otroligt att komma 2.a på fem fel i två lopp samma helg!!! Hursomhelst så har han gjort slalom riktigt bra den här helgen. Jag har hjälpt honom lite med ingångarna så har han fixat resten själv.

SKORPAN har tagit 1-pris i lydnadsklass 2 idag. Inga jättehöga poäng men 1-pris är 1-pris!!! GRATTIS LENA!!!

TROLL har varit med på vallnings-KM och gått runt med 63 poäng och det utan fålla!!!  BRA JOBBAT!!!

FLEET som är pappa till Fame’s andra kull (Sia & co) hade en riktig kanonhelg! Hans dotter Fårhagens Fame med Petra Hedberg vann UNGHUNDSCUPEN! Tvåa kom en annan Fleet-avkomma, nämligen Vallhunden Miq med Petra Thegström!! Och idag vann Fleet själv SVERIGECUPEN!
Grattis Petra, Petra och Mosse!!!