Balans

Kelli på myrstack!
Knut på en sten.

Inspirerad av bland andra Ullis och Eva-Marie så har vi börjat leta balansövningar på promenaderna. Hundarna älskar det! Hoppa upp på stenar, stubbar, kullfallna träd osv.
För att ytterligare variera så har jag börjat med en gammal klassiker. Jag platsar hundarna och sen går jag och gömmer mig och ger dem släppkommando. Mycket roligt att se hur de gör. Först springer de bara på som galningar på synintrycket förbi mig en bra bit och sen svisch tillbaks. Ibland väldigt nära mig utan att de fattar att jag står där tätt intill ett träd…
Sen börjar de om lite mer systematiskt. Fame och Ettan kopplar på näsan först. Kelli, honspringer mest längst ut på sin vallningsbåge (hm) och har nog inte riktigt fattat att man ska leta. Ettan hittar mig nästan alltid först. Därefter kommer Fame. Ibland kan jag hålla dem intill mig och då kan det ta en bra stund innan de andra tre börjar tänka 🙂

Men just nu är det två löptikar, Kelli höglöper, och Knut har det jobbigt. Dessutom har han rivit sönder en klo så det är extra synd om honom nu.

Den här helgen är det Hundmässa 2011 på Älvsjömässan med bland annat SM i Freestyle. I morgon ska jag dit och titta. Vi hejar på Sandraoch Mika som har gjort raketkarriär. Från nybörjare till SM på ett år! Hunden är bara 2 år! Det är coolt!

Vi har även en släkting som är där och tävlar lydnad elit, Katarina med  Fixa (Windanns Cattis). Jag hoppas få se dem men vet inte om startordningen lottas på plats eller om den görs i förväg. Vet ni?

 

Längtar efter att få tävla!

 

2 svar på ”Balans”

  1. Kul att du ska balansera- jag ser nästan allt som balansobjekt numera 😉

Kommentarer är stängda.