Handlingskurs för Veronica Bache

I går sammanstrålade jag och Anita (från Karlstad) i Kungsör för att gå handlingskurs för Veronica Bache. Det blev såklart en hel del blindbyten. Jag har ju varit skeptisk och lite rädd för blindbyten. Rädd för att krocka med hunden, jag tycker det ser helt livsfarligt ut ibland och jag vill definitivt inte få en framdundrande Knut rätt in i benen. Jag har dock använt dem mer och mer och känner att nu är det dax att försöka utveckla detta lite mer. Jag ser det som en rolig utmaning att försöka få kontroll över ytterligare ett sätt att handla agility. Så det blev jakkosvängar och blindbyten, mycket trycka på linjer innan hinder och annat skoj.
Med Kelli blev det mycket fokus på att hitta verktyg för att få henne svänga snävare. Det här har jag ju filat på ett tag nu och det har blivit bättre. Hon har fortfarande en del grunder att förbättra men mycket kan jag hjälpa till med genom att handla effektivare.
Knut fick köra hela banan som avslut och om man kan bortse från två rivningar så gick det alldeles strålande. Båda rivningarna kom när jag skulle kasta mig in i blindbyten. Jag känner mig långt ifrån bekväm i de situationerna och det är väl inte så konstigt att han rev. När jag får bättre självförtroende i bytena så tror jag inte att han kommer riva.
Även Anita testade blindbyten med både Emmi och Vicki och det såg jättebra ut.
Här kommer en liten film från dagen:

3 svar på ”Handlingskurs för Veronica Bache”

Kommentarer är stängda.