Slottshoppet

Uppsala Hundvänners LKK och Älvkarleby LKK arrangerade en hel veckas agilitytävlingar på Wiks slott utanför Uppsala.


Här sitter Knut på ”prispallen” – det blev ingen pallplats för oss men visst är platsen väl vald!

Det var ett grymt bra arrangemang! Trots mycket regn kunde de bjuda på fina banor och bra tävlingar. Jag och Knut har varit med de fyra sista dagarna. Han har gått fantastiskt bra och idag, sista dagen lyckades vi äntligen sätta ett felfritt lopp. Nåja, felfritt var det väl inte i mina ögon eftersom vi fick ett par rejäla handlingsmissar under vägen. Det räckte ändå till en 11.e plats och Knuts allra första SM-pinne.

Tack Anna för filmerna! Eftersom jag tyckte Knut hoppade balansen bad jag Anna göra en slowmotionvariant, den kommer nedan. Vad tycker ni, är han på?
Kolla även hans dreglande efteråt hahaha.

De här dagarna har han hoppat bra, han har gjort bra kontaktfält – det är egentligen ”bara” handlingen som inte riktigt sitter. Jag har inte kört klass 3 på flera år och det är svårt att hitta tajmingen och jag gör lite tokiga val redan på banvandringen. Det är svårt att känna hur mycket jag hinner, ibland överskattar jag mig men oftast är jag nog lite onödigt försiktig.
Men övning ger färdighet ellerhur!

Slottet var en underbar plats att ha tävling på. Fantastisk miljö med fina promenadvägar, perfekt hundbad och ville man ha en plats i skuggan var det inga problem att hitta fina ställen. Hög trivselfaktor alltså!

Knivstagänget på väg från hundbadet, känner ni igen hundarna?

Ett svar på ”Slottshoppet”

  1. Grattis Eva!! Du och Kungen är verkligen på G! 🙂
    Visst är det bara bekanta fyrbeningar – känner särskilt igen den där röda badgalningen som har tokryck i förgrunden…:-D

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.