Australien 1 – vilda djur

Har haft en helt fantastisk resa och har mängder av intryck och härliga varma minnen. 600 bilder i kameran ska gås igenom och här kommer några av de första gobitarna.

Vad vore Australien utan kängurur? Detta är en Wallaby, den minsta sortens känguru. Den satt intill vägen och jag kunde gå ut och smyga mig fram rätt nära innan den skuttade iväg.

kanguru_sitt

kanguru

koala
Koalabjörnen bodde i en park så den räknas väl inte som vild kanske. Otroligt gulliga var de i alla fall. pingvin
Pingvin av den minsta sorten ute på Phillip Island. Där har de gjort en riktigt turistattraktion av att se pingvinerna komma iland varje kväll i skymningen. Varje kväll kommer de in, går upp på land och letar upp sin egen lilla håla där de bor. En del går över en kilometer för att komma till sin håla. Naturen är otrolig. Denna pingvin var uppe på land för att rugga. Ruggningen pågår i 17 dagar och då är de på land hela tiden.

De hade byggt upp en rejäl publikplats och tog såklart betalt för att få titta. Souvenirshop och hela kittet men det var värt varje krona och jag är glad att det finns nån som anordnar sånt. Helt underbart att sitta där och stirra på havet för att se dem komma upp och vagga iland. Inga foton på det eftersom de (såklart) blev störda av blixtar. Googlade och hittade bilder här.

4 svar på ”Australien 1 – vilda djur”

  1. Åh… Jag längtar tillbaka! Jag var i Australien i ett år för 10 år sedan, har alltid sagt att jag ska dit igen, men när?

Kommentarer är stängda.