Lammningen har börjat!

Efter en lammpaus förra året så är det dags igen. Elva tackor ska lamma och de senaste tre dagarna har en tacka per dag lammat. Första tackan var stressad över sina lamm och behövde lite hjälp för att komma igång med diandet. Hon ville bara ha det ena lammet, det andra stångade hon iväg. Och när de skulle dia blev hon väldigt nervös och bara gick runt runt. Så första dagen fick jag hålla i henne medan lammen fick dia. Sen fixade jag en lammkammaren genom att ställa en grind på högkant så de kan gå ut och in mellan spjälorna och den stackars stångade kunde få vara ifred. Efter ett dygn gav hon sig och nu är allt frid och fröjd och båda lammen får dia.
De övriga två har skött allting perfekt, utan inblandning från min sida. Ja, förutom att jag sätter in dem i lammboxar några dagar.
lamm2013_10apr
Fina tackan Mirva med ett stort fint tacklamm, nyfödd i morse när jag kom till stallet.

lamm2013_9apr
Tackan Abba med två stora fina bagglamm. Födda på brorsans födelsedag igår så de heter Peter och Petter 🙂

lamm2013_ve24
Tackan Ve med lamm i kammare under värmelampan.

lamm2013_8apr
Söta små flickor!