Jag gjorde det inte.

Anmälde inte Sia till landslagsuttagningen.
Sia? tänker ni nu… hon är väl ingen landslagshund. Nä inte det vi visat hittills, men kapaciteten finns. Har väl inbillat mig att vi skulle komma igång ordentligt nån gång men av olika anledningar har hon aldrig blivit färdigtränad. Och om hunden inte är ordentligt grundad så går det ju inte att konkurrera på den nivån, ellerhur? Förutom skador och valpkull så är det väl främst mitt engagemang (vallning, landslag mm) som legat på annat håll kan man säga. Inget jag sörjer på något sätt, det är ju mina val, men ibland kan jag inte låta bli att tänka,  tänk om… 🙂
Nåja nu bestämde jag mig för att avstå, men det kittlade rätt ordentligt måste jag medge…  😕 Hade varit kul att få komma till dukat bord liksom, nu när man själv varit på andra sidan så att säga.

 Kurs i Årsunda
Igår hade jag agilitykurs i Årsunda. I lilla Årsunda finns ett litet ridhus som är perfekt för vinterträning och kurser! Underlaget var fint grus och helt perfekt för hundar. Det fanns ett uppvärmt fikarum fem steg därifrån, liksom kök o toa. Perfekt! Eva-Britt servade mig med fika och mat och vet ni, den servicen skulle jag kunna tänka mig leva med varje dag 🙂
Ämnet var ”Köra felfritt på tävling” nivå kl 1-2.
Jag hade en liknande kurs för ett par veckor sedan i Lövsta men gjorde om upplägget lite den här gången. Vi gick igenom banorna, analyserade, inne på fikarummet. Sen delades gruppen i två. En gick och värmde, en byggde bana. Sen körde vi som en tävling ett varv och sen tränade på detaljer ett varv. Tycker det funkade ganska bra. Just samlingen i fikarummet med diskussion och analyser kändes bra.
Härliga tjejer allihop! Är kursdeltagare alltid så trevliga? eller har jag haft tur?! 🙂
Några nya bekantskaper och jag blev verkligen positivt överraskad. Sofie med cavaljeren Mysan imponerade stort och vann två av loppen. Minna med härliga dvärgpinchern Isa – bara såå bra! Så härligt när hundarna är sådär rejält grundtränade. Enkelt å vara instruktör då! 😀 Anna med Kellie har jag sett förut men inte så här nära. Oj vad dom lyfte, så kul att se! Eva-Britt o Esset! grymt bra! Medium se upp! Emma med sööööta Lillian gjorde flera kanonvändor och tog några andraplatser. Birgitta med wheaten-Baxter är också ett sånt ekipage som man bara vill se mer mer mer! De har verkligen tränat sen senast och nu sitter både starter och kontaktfält!  Wow! två vinster blev det idag. Karin med min älsklingsgolden Asta hade för dagen lite problem med hästrester 😉 men annars är det samma härliga attityd som vanligt. Så jäkla duktiga. Lilla söta killen Qvinn med matte Elisabeth är en skithäftig pappis som kan allt  ibland och ibland går han liksom in i bubblan och gör egna saker. Påminner mig lite om Busy. Det är antingen fullt ös klös med 100 koncentration eller så är det som de går i sömnen. Jag tipsade om att jobba mycket på transporter och alternativa belöningar. Dvs tänk agility även när hunden förflyttas mellan övningarna, ut från banan, när man pratar med instruktören etc. Ingen aning om det hjälper men jag hoppas det! Nu hoppas jag Elisabeth hittar knappen för med fullt fokus finns mycket att hämta på banorna!

Tack tjejer för en härlig dag!Här är en variant av dagens bana. Först körde vi utan balans, med ett par hopphinder i stället. Sen körde vi den här banan, men med slalom i stället för lång tunnel.
arsunda090228