80 år och fyrlingar

Som rubriken säger så är detta vad som präglat senaste veckan.

Pappa fyllde 80 år i onsdags den 14 maj. Han är verkligen still going strong och har alltid något skoj på gång. Vi träffades i stan och åt lunch tillsammans hela familjen. Det är alltid så mysigt att ses och lunchen blev väldigt lyckad. Peter hade ordnat så vi fick ett eget rum och där kunde vi sjunga och prata ostört hur mycket vi ville.
Det pratas ju så mycket nuförtiden om hur vi överanvänder våra mobiler. Jag kan säga att vara 80 år är inget hinder. Vem satt och surfade vid matbordet tror ni? Och utan glasögon!
allan80_04allan80_01
Naturligtvis blev det fest också! I lördags var det trägårdsfest hemma i Dåntorp. Många inbjudna och de flesta kunde komma så det blev ett redigt gäng. Pappa var lite besviken att ingen av släktingarna från Idre kunde komma. Men som han blev lurad! Systrarna hade kokat ihop en rejäl överraskning åt honom och det blev otroligt lyckat. I stället för att få ett vykort från Grekland så dök tre av dem upp med sina (stora) familjer. Sång och glädje så det stod härliga till!

fyrlingar
Själv hade jag bestämt åka till Dåntorp tidigt i fredags, jag skulle hjälpa till med dukning och andra förberedelser. Vad händer? Jo precis när jag ska åka upptäcker jag att en tacka är på väg att lamma. Det var bara sadla om och invänta lammen. Tre fina blev det, den första med ett rejält felläge (bara huvud först) men som var enkelt att rätta. Jag kunde sticka iväg till pappa framåt kvällen. Tjejerna i stallet och grannen Anki hjälpte till att passa fåren medan jag var borta. Ytterligare en tacka (den stora jättetjocka) började se färdig ut men jag sade åt henne att vänta till jag kom hem. Och det gjorde hon! Tack-o-lov.
Sent söndag kväll satte hon igång och det blev en utdragen men lugn lammning. Hon tog god tid på sig, åt lite mat mellan varje lamm och till sist stod där fyra nya liv. Alla pigga och starka något som känns väldigt skönt. Jag har varit klart orolig för att det skulle strula, har flera vänner som haft rejäla problem i år så jag känner mig lyckligt lottad.