Vad gör Bernie?

Fast man kan väl mer undra vad gör Bernies matte? Inte skriver hon dagbok iaf… veckobok kanske är ett bättre ord.

Bernie har sen sist

 • åkt hiss – inga problem
 • gått på galler – inga problem
 • sett bilar – fortfarande lite läskigt men han bryr sig mindre och mindre. Vi gör ingen grej alls av det, dom bara finns liksom.
 • åkt i stora bilburen – vi är ett underlag fattigare
 • lärt sig nej – vi hade en lång diskussion om hur hårt man får bitas. Det började med att matten vrååålade AJJJJJJJJJJ. Han förstod. Nu när jag säger nej säger han Just det! eller Är du säker? eller Talking to me? eller Nu är du bara sur (lägger sig).
 • lärt sig Döda Råttanleken. Den ingår i kursen hos Anita. Den går ut på att byta leksak när jag ber om det. Behöver jag säga att Bernie ÄLSKAR Döda Råttanleken.
 • lärt sig sitt och sätter sig självmant när han ska få mat. Skålen åker upp o ner tills han sitter kvar och han fattar FORT.
 • morrat åt Knut. Knut är ett tacksamt morrobjekt för han dryper av direkt. Han har noll försvar i sig, varsågod ta min mat du, säger han och går. Men serni gott folk då kommer HON. Och ställer saker tillrätta. Fast det är inte så att han bara sticker ner nosen och morrar. Knut är lite halvt ointressrad av maten och om han liksom lyfter huvudet för länge så är han där direkt. Bernie. När jag tar bort honom och Knut börjar äta igen, det är då morrandet kommer. TA INTE MIN MAT!!!!! han blir galen den lille valpen. Jag känner mig som Baloo. Jösses vilken stajl grabben…. Jaja, det är nåt vi måste värka oss igenom.
 • sett havet och en pool – ingen reaktion
 • rullat nerför en slänt 😮 Det var det där med inkallningen, den är inte så …. precis. Än.
 • fått Ex-Spot. Ett måste när man ska vara i skärgården. Vågar inte ge honom Bravecto, han är så liten. Har ju använt Ex-Spot på alla mina andra hundar genom åren utan problem och det ser ut som även Bernie kommer överleva det 😉

Det var allt för nu. Bilder en annan dag 🙂