IK2 Ryk och Bernies första tävling


Ja, det var såklart inte Bernie som tävlade utan Hassel. Och det är såklart inte Hassel på bilden ovan. Det är Karin Mattsson med Bill.
Men Hassel gjorde två godkända insatser. Han går jättefint, ligger på en smula för mycket och är inte riktigt så lydig som jag vill ha honom. Har en del att fila på där. Inte så att han gör något dumt eller att det blir dålig djurhantering men för att få till det där finliret så måste vi få till kommunikationen ännu bättre. Det blev placering 12 och 13 av över 50 starter så det är ju mer än godkänt. Norrmännen Karin och Jo Agnar dominerade som väntat prispallen med sina fina hundar. Väldigt inspirerande att få se dem in action. Bernie var med och tittade i två dagar och charmade en och annan medtävlare. Det var många nya intryck för honom att ta in. En del riktigt läskiga saker som motorcyklar. Han backade och tittade med skräckblandad nyfikenhet på dessa vidunder som högljutt puttrade förbi tävlingsplatsen helt nära oss. Han verkar vara en förståndig liten valp som reagerar och avreagerar helt normalt på saker och ting.
Fåren var han inte ett dugg intresserad av även om det kanske ser så ut på bilden nedan. Nä än så länge är det mest fårbajs som frestar i Bernies fårvärld. Andra hundar bryr han sig inte mycket om medan människor bara måste överfallas med vassa valptänder, smutsiga framtassar och lite slick i mungipan.     Detta är Micke och Ann som äger gården och fåren där tävlingarna gick och som var så gulliga och ordnade boende åt mig. De blev en rolig helg i goda vänners lag. Stort tack för det!