Betäckning och Kött


Betäckningssäsongen har startat. Häromdagen skilde jag och Hassel ut de tre sålda finullstackorna och släppte ihop med baggen BrorValter. Tackorna är sålda betäckta och förhoppningsvis dräktiga. Ja, det där med dräktighet kan ju aldrig garanteras men efter en månad med en bagge brukar saken vara klar 🙂
I mitten av oktober ska BrorValter få ytterligare några tackor att betäcka.

Tillhöger är baggen Seglinges A-Fame. Han är vår förstfödde dorper och är nu 1,5 år gammal. Stilig kille som i år ska lånas ut till Ann Björkenius besättning. Han ska även betäcka några av våra övriga tackor.

För övrigt väntar vi på att Anns nyinköpta dorperbagge ska anlända. Den ska utavla alla våra korsningar och egenuppfödda tacklamm samt Anns dorperkorsningar. Det är inte så lätt detta med avel, det gäller få ihop det när avelsbasen är smal.

 IMG_0002.JPG IMG_0776.JPG 

Den utannonserade baggen A-Flex är såld och hämtas nästa vecka. Några bagglamm är slaktade med fina U-kroppar vilket är roligt och gott betyg på aveln. Det finns ett fåtal bagglamm kvar, ett par som skulle duga till liv om nån är intresserad. Kanske den till höger?
Alla tackor som ska säljas är sålda. Välkommen vinter 🙂

Ca Vecka 42 finns det några köttlådor kvar att boka. Cirka 20 kg per låda och 110kr/kg inklusive moms (vikten kommer variera mellan 16-23 kg gissar jag). Standardstyckning. Vacumpackat mot 150kr tillägg. Finns även andra alternativ att boka för den som är intresserad.