Bernie flyttar får…

Ja, faktiskt 🙂 Den här filmen är väl en direkt fortsättning på det som hände på förra filmen jag publicerade här. För varje dag vågar jag släppa på honom mer och mer och idag fick han gå efter tackorna hela vägen till grinden. Jag och de andra hundarna backar upp bakom så han ska väl inte ha hela äran av att ”flytta” dem. Men han kan gott få tro att han gör det. Jag tror det stärker hans självförtroende att flytta djur och jag tror det är goda erfarenheter han får under uppväxten. De ”kommandon” jag använder är hans namn ibland för att han inte ska försöka glida runt samt inkallning när jobbet är slut. Nåt stopp har jag inte än, ialla fall inget som jag tror skulle fungera om han får börja sticka runt och balansera. Så fort vi har ett fungerande stopp så kommer jag antagligen släppa iväg honom runt. Vi får se, det är ingen brådska, utvecklingen får gå i sin egen takt liksom.

För övrigt är Bernie en cool kille och anpassar sig mer och mer till de andra hundarnas dagsrytm. Han är i stort sett rumsren, det är väldigt sällan det sker nån olycka inne.