Bernie 6 månader och har fått en egen sida, äntligen!

Bernie utvecklas fint och han skaffar kompisar lite överallt, både 2- och 4-benta. Han fyllde 6 månader häromdagen. Han är lång och gänglig som en riktig tonårsgrabb. Väldigt medgörlig och lättlärd, jag gillar honom jättemycket! Mätt med tumstocken drygt 50 cm över manken och väger 13,6 kg.

bernie6months
I vallningen så får han alltmer ansvar och kan nu glida runt och samla flocken. Han kan även följa med bakom (driva) när vi gör förflyttningar. Jag hade honom med häromdagen när vi flyttade en tackgrupp på 10 djur tvärs genom hela gården fram- och tillbaks. Var tvungen klippa en tacka så därför tog vi in dem tillfälligt. Bernie och Knut fick ”jobba” ihop och det gick kanonbra! För Bernies del handlar det mest om att få vara med och flytta djur och bara ta det lugnt. Jag är förvånad att det fungerar så bra, han är verkligen en duktig lyssnare. Har än så länge inga kommandon mer än stanna och inkallning, men det räcker långt just nu. Det är väl en slags träning även om det i min värld ändå inte är det. Träning blir det när han och jag går ut själva och det gör vi bara när syrran Bonus kommer, ca 1 gång i veckan.
bernie6mVallar
Bernie har glidit runt tackflocken (med bagge) totalt 20 djur. Han tar sin ”uppgift” på stort allvar 🙂

Ja och så har han fått en egen sida, äntligen.