Bernies vallning

bernie_151112_ekg
Nu är Bernie (Emmi-Shep) 7 månader och träningen går framåt sakta men säkert. Det handlar om minipass sisådär varannan dag. Med mini menar jag ett par minuter, ja fortfarande håller vi oss på den nivån. Jag vill att han ska passera det här stadiet med att växa i raketfart innan vi börjar träna längre och oftare. Tror dock vi snart kan vara där 🙂

Han förstår någorlunda vad pysch betyder (ta dig till balans) och just nu handlar det mest om att få lite kontroll på honom där. Han är väldigt taggad och på och han vill också ha kontroll. En balansgång alltså att dels våga släppa taget och låta honom kontrollera, dels få honom att lita på och lyssna på mig.
Vi tränar på att stanna (valfri position) och smack (gå framåt) samt lämna fåren (that’ll do) samt ligg i väldigt lätta situationer. Och så lite mindre på pysch eftersom det är något han garanterat kommer välja själv om han får bestämma.

Han smiter gärna in till fåren om han får chansen. Han gör dock aldrig något dumt, smyger med snygg stil och lägger sig nånstans och passar.

En rolig liten kille!

Foto: Eva-Karin Grönberg