Fårvallarens Vis

Jag har länge varit intresserad köpa in en tik från helt nya linjer än mina. Även om jag älskar och är supernöjd med det jag har tycker jag det vore spännande prova på nåt helt annat också. Sååå… 
En av mina absoluta favorithundar Barbro Klingborgs Lille Bill skulle ha sin sista kull i höst. Bill är en fantastisk tik som har gjort grymma prestationer på fårtävlingar både i Sverige och i landslaget. Meritlistan är lång och toppas med en World Trial-final och en SM-vinst. Dessutom kommer hon från en mycket nedärvningssäker familj med många fina hundar och som dessutom är väldigt friska. Pappan heter Fårvallarens Des och är efter Ricky Hutchinsons Sweep, en mycket framgångsrik hund både på tävling och som avelshane. Mamman heter Viv och är en import som Barbro hade och tävlade framgångsrikt med.
När kullen föddes den 4 oktober så fanns där en tikvalp till mig. Det var ju liiite dålig tajming ta hem en valp den 30 november när vi hade en egen kull valpar här hemma. Men finns det hjärterum….

Fårvallarens Vis flyttade alltså in mitt i vår egen 3-veckors-valp- röra här hemma. En liten plutt på 4,2 kg. I skrivande stund har hon blivit drygt 3 månader och är dubbelt så stor.
Det har fungerat över förväntan. Först och främst accepterade Bonus henne med hull och hår, nästan som sin egen. Dia fick hon inte göra men allt annat. Sen är Vis en cool valp som snabbt lärde sig våra rutiner och har verkligen skött sig strålande med tanke på allt stök och bök som är med en valpkull. Däremot har det inte blivit så mycket ”träning” och hemsidefix. Men nu ska vi ta igen det!

Fårvallarens Vis