Slalom

Idag har vi tränat i Lagga.
Vi tog tid i slalom på Fame, Swift och Misty. Hur mäter man tiden egentligen? Nu mätte vi när hunden stack nosen förbi första pinnen och ut förbi sista. Ungefär som om första och sista pinnen var start- och målpinnar. Undrar om GD mäter så…
Hursom helst så var Fame långsammast med 3.0 sek. och Misty snabbast med 2,6, tror Swift hade 2,7 som bäst. Fames är inte alls i form och ”orkade” bara springa för fullt första gången kändes det som. För sen blev tiderna sämre. Typiskt henne så här nån månad efter löpet, matvägrar och är lite ledsen.

Hon byter teknik nånstans mitt i vilket förbryllar. Hon har en-stegs-teknik vilket ska vara snabbast enl experterna, så det är bra. Men varför strular hon mitt i?
Även Swift sackar lite på mitten av slalomen. Hm.

Har funderat lite och undrar OM det kan bero på att vi korrigerat för fel ingång och tagit ut dom ur slalomen? Skulle kunna gälla både för Fame o Swift?
Jag menar om ingången blir fel så blir det ofta nån port senare man tar ur dom. Kanske osäkerheten smyger sig på nånstans där… och dom liksom går o tänker ”Undrar om hon tyckte det var rätt nu”.
Jag har försökt köra på hela slalom även om hon gått fel, men har varit långt ifrån konsekvent på den punkten.
Det här tål o fundera på. För självklart så kostar det tid att tappa rytmen mitt i.

För övrigt så var Busy glad idag. Vi busade bara en liten rolig stund så hon ska få positiv input av ridhuset. Ettan fick springa en motionsrunda.
Sia fick träna slalom och var duktig.
VI gick en sväng i Laggaskogen efteråt och först gick vi vilse i nysnön och sen rymde Spencer så jag fick vänta en halvtimme på honom…

Nån som hört nåt från våren?