Får

Får

Trodde ni jag ”glömt” bort fåren och vallningen? Har varit mycket agilitysnack sista tiden…
Kan bara säga att med 27 högdräktiga tackor så är svaret…. bääää

Vallningsträning blir det ingen, ”bara” hålla-undan-när-jag-fodrar-jobb. Dvs. Fame o Sia hjälps åt att hålla bort tackorna när jag fodrar. Kan säga att det är INTE roligt göra detta utan hund. Man blir helt nedsprungen och att ösa upp från hinken samtidigt som man måste hålla den så högt att dom inte når är rena akrobatiken. Att sen hälla kraftfodret i krubborna är ändå svårare för man får tränga ner skopan mellan huvuden och ben och man ser knappt krubban. Tycker lite synd om mina vikarier som fodrar när jag varit borta… Samma sak när man ska höa i höhäcken. Man får hela tiden trängas med tackorna om inte hundarna är med.
Det jobb dom gör är över på ett par minuter – men ack så värdefullt ändå.

”Träna”  vallning lite mer tävlingslikt blir det inget av förrän lammen vuxit till sig lite, dvs nån gång i början av sommaren.

Alltså kan jag ägna min och hundarnas träning till annat roligt! Jag siktar på att tävla vallning nån gång i höst. Har valt att ha ett litet mellanår vad gäller vallningstävlande och betäckte därför alla tackorna i höstas. Förra året var det väldigt mycket vallningsträning och tävling.

Nu ska jag åka iväg på fårkursen! Seeyou