Gynge


Bilden visar sista momentet, fållan. I bakgrunden syns hämtgrinden och hjulspår bakom som leder upp till platsen där fåren ställdes ut. Tack Lena för foton!

Mycket trevlig tävling med både IK1 och IK2 som kördes parallellt. När man var klar på IK2 banan tog man med sig fåren ner till hanteringen inför IK1. Gemensamt sekretariat mellan banorna med överskådlig resultattavla som uppdaterades ofta, så det var lätt att följa båda banorna.

Lena och jag åkte ner redan i fredags. Vi bodde hos Annica och Stefan (som har Mazie och Fixa, Lovis släktingar). Fantastisk gästfrihet och vi har ätit och druckit gott hela helgen. Tusen tack för allt!!

På vägen ner stannade vi hos Isabelle i Linköping och lämnade Busy. Det kändes väldigt konstigt. Men Belle är en härlig tjej och naturligtvis lyckades Busy B charma henne 🙂 Jag har fått ett SÅ gulligt SMS och har dessutom tittat på alla bilder i Reneths blogg.  Ser ut som rena drömtillvaron för Busy! Tack Belle, jag är så glad för Busy’s skull!

Lördag
Knut började först för min del. På IK2-banan! 350 m hämt i uppförsbacke, hunden passerade hanteringen ungefär kl 3, vilket ställde till det för några. Normal fråndrivning, svårdelade får och en lätt fålla.
Skickade höger eftersom det var mest plats där. Åt vänster fanns ett krondike och en liten skogsudde som hundarna måste knöggla sig förbi. Han kändes lite för orutinerad för det hållet även om det nog egentligen var bäst håll om man var orolig för att hunden skulle snöa fast på fåren i hanteringen.
Han gick ut bra, började ”fladdra” lite när det drog iväg uppför, och han såg lite osäker ut. Jag gav extra höger och han sköt fart igen. Blev som vanligt lite snäv i upptaget, sen gick resten av banan som på räls nästan. SÅ JÄKLA BRA! 36 på hämtet och tappade sen bara 4 p på resten (26-10-10)! Hela 82 p och en 11.e plats! Jag var så nöjd att jag kunde ha åkte hem och bara lagt mig på soffan och käkat praliner resten av helgen. Vilken kille! Nu ska vi träna jävlar på utgångarna i vinter!

Sia skulle få fullt upp med att klå sin son, misstänkte jag. Skickade henne vänster eftersom hon brukar vara duktig på att hitta bra vägar men hon stannade vid diket och det såg ut som hon gått vilse… jag väntade en stund eftersom jag inte var säker på om hon visste var fåren var. Till slut drog jag till med ”hämta fåren”… lite bonnigt, jag vet, men det funkade och hon stack iväg. Hon förvånade med att bli lite snäv. Har ju varit bortskämd med bra utgångar ett tag. Hämtet blev i alla fall 41 p. Sen lyckades jag styra henne förbi första fråndrivningsgrinden och i delningen höll vi på att inte få isär djuren. De klistrade som sjutton, både på folk och tillvarann. Till slut blev det en helkass, men ändock delning. Fullt på fållan och totalt blev det ändå fina 81 p. Slagen med 1 p av Knut! 🙂
Är väldigt nöjd med henne, hon var fullt styrbar hela vägen och missarna känner jag att vi kan få ordning på. KUL!

Lena o Lovis hade inte lyckan med sig på lördan. Jag tyckte det såg bra ut, några småmissar bara. Men Lena var inte alls nöjd med de 66 poängen (IK1). Revanch i morgon!

Knutson startade också IK1 och vi fick ihop 84 poäng. Lite avdrag här och där. Jag var ganska slarvig, tror jag… det gick i alla fall bra. Delningen gjorde han kanon i ingen lucka alls.

Söndag
IK1 började för mig och Knut. Han var lite hetare idag och det var jättesvårt att dela. 84 poäng fick vi ihop och en 6.e plats.

Sen var det IK2 och Sia. Samma bana som lördag. Idag skickade jag höger i stället. Hon gick ut väldigt bra och vi fick fullt på utgången. Upptaget lite snett och djuren hade väldigt drag mot hanteringen. Hon tog inte mina vänster tillräckligt mycket i början. Något som hon har svårt för i framdrvivningar. Blir gärna hängande på flanken och svårstyrd. Men hon gav sig snabbt och började lyssna. Sen gick det verkligen skitbra. FULLT på fråndrivningen! En riktigt kass delning och fullt på fållan. Totalt 88 poäng och en 5.e plats. Jag är helt förstummad att vi plötsligt kan rada upp placeringar i IK2. Fantastiskt roligt är det!

Med Sia känns det som hon växt lite för varje tävling och hörbarheten på långa håll blir allt bättre. Hon har fått bra självförtroende i crossen, den har vi ju kämpat länge med. Nu är det delningen vi måste få ordning på. Ska på kurs för Mosse o Joel torsdag-fredag den här veckan. Sen blir det årets sista tävling i Andrarum till helgen. Det ska bli roligt men nu ser jag mest fram emot nästa år!

Knut gick bra även i söndagens IK2. Lite strulig utgång men jäklar vilken framdrivning han gjorde. Visste exakt var han skulle vara och bara tryckte upp dem på linjen helt själv. Han var het även nu och jag hade fullt sjå att nå fram med kommandon. Inte för att det behövdes men han är ju fortfarande under inlärning och även om han gör det bra så vill jag gärna att vi är två om det… 76 poäng fick vi ihop och jag är dundernöjd med honom.

Lena o Lovis
Efter gårdagens bakslag för Lena så var revanchlusten stor och vi hade pratat lite taktiska manövrar innan. Tyvärr såg jag inte hennes runda men jag förstår att den måste ha varit kanonbra! För det blev 93 poäng och VINST!!!! Jätteroligt och nu är de klara för unghundscupen nästa höst! Jippi! Grattis Lena, ni är SÅÅÅ duktiga!