Hårdträning

Vi ligger i hårdträning just nu (och har gjort länge)… eftersom det där Kuvertet jag skrev om för längesen var min landslagsansökan (agility). OK det är att lägga ribban högt men vadå! Nu är ansökningstävlingarna öppna för alla klass 3-hundar så… here we go!  Har anmält både Fame och Ettan. Tycker båda två kunde platsa på ett NM faktiskt. Dom är rätt säkra agilityklasshundar och i NM gäller det att lyckas i TRE lopp samma dag. Nu har jag inte så stora förväntningar på att bli uttagen till landslaget. Jag ser mer den här helgen 5-7 maj som en bra uppladdning inför SM – och DÄR är vi med!!  

Ettan har startat 3 ggr på SM och har en fantastisk SM-statistik:
2003:  4.a individuellt och 3.a i lag (5 nollade lopp och en disk i laget, men det redde ju dom andra upp )
2004:  1.a lag (2 nollade lopp av 2, ej inkvalad individuellt)
2005:  3.a individuellt och 4.a i lag (6 nollade lopp av 6)
Med noll menas inga hinderfel, hon har haft nåt tidsfel i hoppklasserna men det tror jag inte hon får längre om vi sätter handlingen ordentligt.

Fame har startat 2 ggr på SM och har en desto sämre statistik…
2004:  disk ind och lagloppen minns jag inte ens så dom gick nog åt fanders dom med…
2005: 3.a lag  0.a ind. (1 nollat lopp av fyra ) Hon rev bort silvret för laget vilket faktiskt var lite otur, hon brukar väldigt sällan riva. Ind. körde jag som en riktig kratta och vi tog oss inte ens till final.

Jag har inte kunnat tävla så mycket i vår pga andra åtaganden. Men har i stället kunnat lägga mycket krut på att träna. Dels har vi tränat i klubbens kvalgrupp inför SM och dels har vi nött en hel del på egen hand, plus nån inofficiell tävling. Ettan har fått konditionsträna mycket och jag tycker hon hittat en växel till. Hon är ju en riktig latmask om hon får bestämma själv… men nu har vi kört klättring på promenaderna, massor av ruscher, cyklat mm. Fame har också fått konditionsträna mer samt har jag försökt få bättre fart på kontaktfälten och det ser väl en smula bättre ut,

I går tränade vi med kvalgruppen igen och Ettan gick kanonbra. Några små missar men farten var bra och det känns viktigast just nu. Hon har väldigt svårt för den typen av kombination när tunneln ligger under balansen och man liksom ska putta ut hunden till tunneln för att själv springa andra sidan balansen. Hon är så jäkla lättstyrd och känslig för vart jag ska ta vägen så hon ramlar lätt upp på balansen i stället. Tränade igenom den kombinationen efteråt och jag tycker hon verkade köpa det bättre. (tänk att det hjälper o träna… )
Fame gick också bra, fick en rivning och en miss vid en tunnel men kontaktfälten var bättre och flera svängar var riktigt fina. Har upptäckt (sent omsider  ) att hon svarar fint på ”elvisp” handling. Dvs. man står mer eller mindre still och svänger hunden runt sig. Den typen av handling är ju ofta fartdämpande och därför har jag undvikit den. Men nu funkar det plötsligt bra med båda två… Kanske är Greg-träningen? Jag har kört lite cirkelträning och kastat boll…

Försöker vara lite mer ”på” när jag kör och det är svårt men jag märker ju att hundarna svarar på det så det är bara att försöka vänja sig.

Ja detta blev en hel del agilitysnack… och så kommer det att förbli fram till SM skulle jag tro… SEN börjar vallningssäsongen för vår del!

Men lite fuskar vi även på den biten… var och höll kurs hos Ann i förrgår. Fem glada kom och lät sig drillas. Mina övningar funkade väl sådär. Hundar och förare var jätteduktiga men i några fall blev mitt upplägg för svårt. Vi tappade bort fåren ett par gånger men men. Blir det nån nästa gång så får vi planera utifrån den erfarenheten.
Jag hade SIa som kurshund och det blev väldigt svårt för henne. Fårens hage är rätt stor men där finns en jättefin liten äng som är perfekt att träna på. Grejen är bara att fåren ibland tar chansen och sticker upp i skogen. Är man inte med på noterna (läs har Fame med) så drar dom som en avlöning. I skogen är det ”lite” svårt att ta sig fram. Speciellt om man (som hund) inte känner hagen. Men, med lite stöd från mej så redde Sian upp det till slut. Blev ett konstigt träningspass för henne som inte tränat på hela vintern.

På lammfronten är det helt lugnt här. Pava och Rotti (mastittackan 201s lamm) vill gärna ha lite flaskvälling och har blivit riktigt (för) tama nu… Måste väl ordna nån lammkammare med lammbar åt dom… kanske.