Peace & Fame!

”Mkt lydig eyedog m bra konc o tempoväxlingar. Bra djurkänsla. Behagligt o trevligt förd. Lovande unghund.”

Peace debuterat i vallning
Idag har Maria och Peace debuterat IK1 i Malung. De gjorde en lysande insats och fick ihop 72 poäng dvs. ett 2-pris. Omdömet var mycket fint, jag får återkomma med formuleringen senare. Är så stolt över er!!! Håller tummarna för VP i morgon. Då ska även Ninnie o Kate vara med! Skoj skoj! Sådär härligt pirrigt är det!

Agility i Söderköping
Jag har varit i Sörping idag och tävlat med Fame och Knut. Ganska liten tävling och gissa vem som drog till med en vinst!?! Jag har ju trappat ner lite på Fames tävlande och hade väl inte tänkt satsa på att komma med individuellt till SM nästa år. Men pinnarna har trillat in och i agilityklass har hon mer än vi behöver. I hoppklass hade vi bara en. Före idag 😉 Banan var lite knögglig i början och skördade en del fel men Femsing läste vägarna bra och vi tog oss i mål felfritt och det räckte ända till vinst! Tjohoo vad roligt! Nu har vi snart nästa års försäkring betalt 😀
I agilityklassen tror jag att jag och Fame tittat lite för mycket på agility-VM som går den här helgen (btw mycket bra live-sändningar därifrån). Vi lyckades nämligen ta ett hinder från fel håll, det verkar högsta mode på VM men i Sörping skulle man liksom ta den enkla vägen. Disk såklart. Men roligt att Malin vann med Swift! Mor o son lade beslag på klass båda klass 3!
Knuten var överladdad och fixade inte hindren idag. Men idag var det i början av loppen som det var jobbigt för honom (och mig). Han kraschade två hinder tidigt i hoppklassen men gick för övrigt ruggigt bra, ja förutom en tunnel jag slarvade förbi. I agilityklassen fixade han inte slalomen, kanske jag störde honom för mycket före? Mycket ändå som var bra i det loppet trots disk. Undrar varför han var så överladdad?

Sverige har tagit SILVER med smallaget!!!