Linköping agility

Jag går fortfarande omkring i ett lyckligt rus efter gårdagen. Inte så mycket för att det gick så fantastiskt bra utan mer för att jag fick en sån fantastisk kick av att springa agility. Det riktigt bubblade i hela kroppen och kändes så otroligt roligt att vara på banan igen. Nu vill jag bara ha mer mer mer… Det är beroendeframkallande helt enkelt.

Agilityklass 1
En rolig bana med lite klurig start och några småluriga passager.
Knut var taggad till tusen och förutom att han höll på och trilla av bommen och att jag gav honom en stor sväng därefter gick han som ett spjut fram till böjda tunneln. Där börjar jag överstyra, min klant, och felen ramlar in. Men han gör precis det jag ber honom om. Sen raketrampar han gungan och när jag satsar för att hinna med honom på upploppet så landar han nästan bredvid platten och bryr sig inte om att ta den. Jaja…
Att han flyger gungan gjorde jag inget åt, han flyger inte gungan eller springer förbi hinder för att han vill. Han gör det för att han inte är tillräckligt tränad. Och kolla balansbommen, hur han tappar balansen och verkligen kämpar för att hålla sig kvar. Också orutin.

Jag raggade en jättegullig tjej på läktaren som filmade loppen. Det var trångt och hon blev knuffad stup i ett så filmerna hackar en del emellanåt och nåt huve tittar upp mitt ivägen :). Men tusen tack för hjälpen, det är SÅ roligt ha det på film.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nQDKEdAJ3Rc]

Här är Eva Maries Ozelot som gjorde ett kanonrace förutom att hon slank in i fel tunnelingång.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ml5VVEsVQh0]

Petra (som samåkte med mig) har säkert film i sin egen blogg på Mick. De kom 3.a och tog första agilitypinnen! Jätteroligt och Grattis igen!!!

Hoppklass 1
Racerbana där man verkligen fick kuta för att hinna. Kärringen är väl inte riktigt i form för såna banor… 😉 En riktigt knepig passage för Knut och mig efter böjda tunneln. Jag skulle velat serpentina den men eftersom vi inte tränat det så fick det bli en stolpvariant. Jag tappar fokus en millisekund och hamnar fel i stolpningen så vi krockar och han river. Syns inte att vi krockar på filmen men ”oj” sa jag visst… 🙂 Ja, sen tappar jag som vanligt fokus när jag fått fel. Måste verkligen skärpa mig och köra hela vägen. Är jättenöjd med honom. Framförallt att han hoppar bra och att han gör bra slalom trots att jag trycker på. Det klarade han inte förra året.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3q09f4DwhZg]

Här är Eva Marie och Ozelots lopp. Hon går verkligen kanonbra. Här fick hon slalomfel och lite tappat fokus men oj vad bra det kommer bli framöver! 
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qchjHz_UuUM]

Sen har jag sparat det roligaste till sist! Jag körde Troll (Seglinges Khamsin) åt Hedvig eftersom Hedvig har brutit handleden. Troll var som en bulldozer in på banan och jag hade fullt sjå att hålla honom. Satte honom framför första hindret och bad honom stanna. Hade tränat lite utanför just på att sitta kvar eftersom det behövdes i den här långa raka starten. Han tjuvstartade som en blixt och jag valde att springa. Är det tävling så är det 😉 Och han gick hela loppet som på räls. Jag hamnade hjälplöst långt efter ibland men han bara läste linjerna själv och gjorde hindren perfekt. Duktiga hund!! Vi kom i mål nollade och gick upp i ledningen!!! Det visade sig räcka till vinst och uppflyttning! Så himla roligt. Tack Hedvig för att jag fick låna fina fina Trolleboll!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=thZmv60OWkM]
(stackars filmaren blev helt omkringknuffad… )

Summering
Så fick jag min tredje hoppinne igår, som jag önskade i fredags… och minsann gjorde vi ett hyggligt agilitylopp också! Sen att pinnen kom med ”fel” hund ja det var ju bara roligt :mrgreen:

 • träna stadga i starten
 • gunga
 • + allt annat… 🙂

17 svar på ”Linköping agility”

 1. Oj oj oj!! Jag får adrenalinkick bara av att titta! 😀 Å vad jag vill ut och tävla. Vad fint du körde Eva, ser stabilt men jäkligt snabbt ut. Sedan missar man ibland med sina unghundar, det tar ju tid att jobba ihop sig och Knut är ju ett helt vansinnigt kraftpaket på banan!

  Tack för film, alltid skoj att se!

  Nu ska Flicka, Flaxa och jag till ridhuset och praoa ;-). Kram kram.

 2. Grymt imponerad! Det lilla som syntes av dig och Troll såg hur stabilt ut som helst , blir kanske så när proffsen rycker in , hehe! Som sagt , imponerande. Grattis till dig och Hedvig som har en så finfin uppfödare. L

 3. Håller med om att det var superkul att tävla med ungtupparna i helgen. Ni ser så härliga ut tillsammans o han är verkligen ett riktigt K(n/r)utpaket! Grattis till vinsten med troll 🙂

 4. Söta knäppa Trolleboll, vad laddad han var! Får ta och jobba med starter.. Det var väldigt kul att se er köra! Och STORT tack för pinne och vinst 😀

 5. GRATTIS!! Va kul att ni tog pinne och dessutom vann! ROLIGT! 😀

  Knut kommer bli grymt farlig när ni kört ihop er mer och fått mera rutin.. Ojojoj säger jag bara! 😀 Kram!

 6. Åh vad sugen jag blir på att tävla! 🙂 🙂 Ska bli såå roligt att debutera med Kate. Spännande med unghundar, de är fantastiska!

  SNYGGT JOBBAT!

 7. Hihi, Kates bror drog till slalom. Det måste vara genetiskt 😀 Grattis till bra lopp och vinsten!

 8. Oj va du fick springa med Troll! Ser jättebra ut, och Knut är ju hur fin som helst! Men du kameramannen eller -kvinnan verkar helt vild.
  Kul med tävling! jag blir också sugen. Ser fram emot när jag ska få springa på också med lilla Puffan.

 9. Hej, fick tips om din blogg av en av ”mina vanliga” bloggbesökare… Hon tipsade om din för att hon såg att vi varit på samma tävling 🙂 Knut är verkligen frän, jag såg er IRL oxå och det går undan kan van säga 🙂
  Såg att vi brukar göra samma fel, tappa fokus om saker och ting inte går enligt planen :/
  Lycka till i framtiden!

 10. Härligt med pinne oavsett hund 🙂
  Stort Grattis ! :):) (även tack för grattiset)

  Missade ju Knut – han är ju bara för läcker !!

  Maria, Tashi och Smack

Kommentarer är stängda.