Film på Kelli och Knut

Idag tog jag med mig filmkameran ut på våra träningspass.

Först blev det en vallningsfilm på Kelli. Jag testade att släppa iväg henne på ett litet hämt, ca 80 m. Knut ligger och håller. Jag måste ha någon som håller dem annars står de inte still, så det blir ett litet hack till framdrivningen eftersom jag var tvungen få bort Knut därifrån först.
Därefter blir det lite fösning och jag tycker hon börjar fatta nu. Hon glider lite men är inte alls lika fokuserad på att balansera till mig längre. Hon börjar förstå uppgiften – driva djur. Hon svarar fint på handklapp för innerflanken så jag fortsätter nog så här. Inga problem med tempo, det sköter hon bra själv, tycker jag.
Jag har provat fösa med lina men hon blir så otroligt störd av den. Ja, ni skulle se henne hur hon hoppar och går som en ostbåge för att slippa trampa på den. Ganska sött men inte så effektivt.

Här är ett klipp när Knut singlar.

Och som avslutning ett klipp på Kellis slalomträning. Jag är klart imponerad av 2×2-metoden. Inlärningen går som på räls och vi får med oss helt otroliga ingångar redan från början. I morgon ska jag ställa pinnarna helt rakt.
På filmen börjar jag med några skick när jag står still, därefter några med rörelse och sist några av de svåra ingångarna. Kanske korkat spara de svåra till sist… ska tänka på det i fortsättningen. Svårast är de från sidorna (kl 9-10 och 2-3) där hon har större valmöjlighet att gå in i andra porten. Att få förståelse för dessa redan från början måste vara guld värt!

16 svar på ”Film på Kelli och Knut”

 1. JÄtteimponerad! Kelli är bara bäst! Undrar när jag vågar pröva med Troll? (Slalom menar jag förstås. Tror inte fåren skulle uppskatta ett Troll i sin hage.)

  1. Karin, det är väl bara att börja!!! Troll är ju så himla ”på” och välshejpad så det kommer gå som en dans!

 2. Oj hjälp så duktiga ni är!!! Det är svårt att fortsätta o vara nöjd med Prays några meters fösningar efter dom filmerna…
  Jag räknar med att ni har djurkänsla till salu på Seglinge när vi kommer… Var beredd på att bli utsugen på kunskap i maj;-)

 3. Så fina dom är, du får snart komma ner för jag behöver inspiration till träning, är fast i en ”orkar inte” fas…..Kram

 4. Wow vad Kelli är duktig! Drivningen sköter hon fint! Något vi måste träna på. Ska bli jätteskoj att ses imorgon!

  Snygg början på slalom! Tänk på riktningen på leksaken när du kastar. Hon hoppar lite på sista pinnen (uppåt) när du kastar – kanske inte så önskvärt om hon lär in det – men när du kastar nära marken så fokuserar hon framåt. 🙂

 5. Satt oxå och tittade på det Thereze nämde. Men de flesta gångerna du är på den andra sidan kastar du riktigt snyggt;-) Kollade inte om du kastar med samma hand…

  Men ni är ju jätteduktiga!!!

 6. Tack för all feedback, det uppskattas mycket!
  När det gäller kastandet så är det något jag brottats med genom åren. Sämsta kastet hittills var när jag skulle belöna Pyret och kastade bollen rätt in i gapet på Åke Öhlins tervhane Chippen 😮
  Tipset som SG ger i sin film, att träna på att kasta i en tvättkorg… kanske borde få bli nästa projekt 🙂

 7. Men Eva – dina kastproblem har du hållt tyst om på kursen när jag gjort mina hemska belöningskast i huvet på min hund, rätt in i hindret, rätt upp i luften…haha, trodde det var bara jag som var så usel! 🙂
  Kul att se världens bästa Kelli köra slalom så fint – det kommer att bli jättebra!!!

  1. haha Maria, du är en copycat, kastar lika fint som jag!
   Hur kan du ha missat det….? jag tror min specialitet är hinderstöd…

   Been there done that :mrgreen:

 8. Inget snack om att Toni gillade Knutfilmen bäst. Hon satte sig upp så fort så att hon slog huvudet i skrivbordsskivan. Snuttan <3

  Kellis slalom ser jättefin ut! Lycka är att träna hund!

 9. Jag har sett proffskastaren med apportbockarna också 🙂 Tur att man kan lära hundarna att dom ska hoppa tillbaka också på hoppapporten 🙂

 10. Oj, vad fint det såg ut när Kelli vallade. Jag tänker på upptagen….så där ser inte våra upptag ut! De är betydligt fartigare och då inte i någon positiv bemärkelse…..Tur att vi ska till dig på kurs snart, säger bara det!

Kommentarer är stängda.