Botnia Cup


Prisutdelning Botniacupen 1.a Anders Vikström/Diesel, 2.a Håkan Wilson/Idaho, 3.a Eva Karlsson/Sia. Foto: Ann Björkenius

Jag är kanonnöjd med både med hundarna och resan. Höjdpunkterna var Knuts Cert, Sias tredjeplats i Botniacupen, Bettans 80-rundor med Cima, Anns vinst med Cissi sista dagen och så förstås Kellis 2-pris och godkända vallhundsprov.

Men allra roligast för min del var att Knut kvalade till Sverige Cupen som går nu till helgen i Södertälje! Jag hade räknat bort den möjligheten så det var bonus.

Vi har haft fantastiskt roligt och det var ju perfekt att Bettans kille Sten ställde upp med stor bil och husvagn. Jag var lite skeptisk till att vi skulle bo fyra personer och sex hundar tillsammans i nio nätter men det fungerade jättebra. Tusen tack Bettan, Sten och Ann för härligt sällskap!

Tack även till arrangörerna och medtävlare. Väldigt trevliga och gemytliga tävlingar. Mycket välarrangerat och guldstjärna för att det fanns riktig och god mat att köpa till lunch varje dag!


Här en bild på Ann och Cissi i Selet. Där var fåren rätt tunga och draget ställde till det för många. Det var intressant se hur både våra och andras hundar reagerade på fåren. Selet var första tävlingen och där var det trögt, i Ale blev det rörligare men med tackor som ifrågasatte hundarna, i Persön rann fåren undan mycket lätt och jag såg inte en enda tacka som ställde upp sig.


Cima och Bettan är jätteduktiga och gjorde finfina rundor. Jag tror det blev 80 p och en 4.e placering som bäst. 1-priset hängde i luften varenda dag.


Så här bodde vi i Ale, vid Ale kvarn. Rena idyllen. Vi hade drygt 1 km till tävlingsplatsen, en lagom promenad med hundarna fram o tillbaks. Nätet runt husvagnen var perfekt hage till hundarna. Många undrade hur vi kunde få hundarna att vara kvar där när det var får i närheten. Ja säg det… det fungerar i alla fall. Men jag stängde in Kelli när jag tävlade själv… hon minglade ut några gånger, men inte till fåren utan till valpar som gick förbi. De kunde hon inte motstå.. sötnosen.


Sia gjorde många jämna bra rundor som räckte till en tredjeplats totalt i Botniacupen. Jag kan inte låta bli gräma mig över de små små misstagen som stal både cert, SM-kval och placeringar… Hon går iaf bra och det är huvudsaken.
Kelli är numera godkänd vallhund och har 2-pris i IK1 får. Nu blir det mer grundträning inför nästa säsong. Det finns en hel del utbildningsluckor att fylla.


Ann laddar före vinstloppet med Cissi. De gjorde verkligen en kanonrunda på 93 poäng. Jag gillar verkligen Cissi! När vi åkte hem visste inte vi hur långt det skulle räcka. Gissa om vi blev glada i bilen när Ann fick rapport på telefon att de vunnit och dessutom kommit tvåa i Botniacupen!!! Stort grattis Ann!

Peggen var den enda av hundarna som inte levde upp till förhoppningarna. Hon löpte, hade bomull i öronen och drömde om killar och valpar antar jag… Hon blev kvar däruppe för att paras med Anders Diesel. Jag är glad att Knut fungerade så bra trots två löptikar i husvagnen. Även Cima började löpa (och ska också paras, med Karins Key). Men höglöpen infann sig inte riktigt medan vi var kvar och det var nog tur för mig det.


Anders Vikströms Diesel, som vann Botniacupen.


Prisutdelning sista dagen i regn. Vädret var fantastiskt bra nästan hela tiden, regnet kom ett par timmar innan vi skulle åka hem.

Inte en endaste bild på Kungen, får kompensera med det nån annan dag 🙂

8 svar på ”Botnia Cup”

  1. Jätte jätte Grattis till alla resultat! Ni är så duktiga =) O varmt lycka till i helgen med Kungen. Visa vart skåpet ska stå 😉

  2. VA`? Ni är bara helt sanslösa! F-n vad BRA ni är!! Cert, checkar stora som en husvagn osv. Massor av GRATTISkramar till er allihop!
    ANNA

Kommentarer är stängda.