Baggar på rymmen

I eftermiddag tog jag med mig hundarna för att flytta om lite i hagarna. Tackorna skulle hem för en tacka ska lamma. Trodde jag ja… Knut snöade fast på en ensam tacka och jag blev lite irriterad… Förvånad upptäckte jag att hon hade ett nyfött lamm! Plötsligt blev han duktig kille i stället för utskälld…  Ett fint bagglamm, förmodligen enfödd för den var stor och det var en förstföderska, tjuvbetäckt i våras. Det blev till att bära lilla lammet och sen få med resten av tackorna hem.

Sen var det dax att flytta baggarna. Tyckte de behövde bättre bete så vi flyttade dem till stora träningshagen. Där har det varit tomt sen höskörden så återväxten är finfin. De blev mycket nöjda.

Senare ikväll när jag hade klippt gräsmattan (i fint duggregn) så skulle jag titta till baggarna, att de var kvar. Bara två elstängsel att forcera så har jag en enda stor flock… och det ville jag INTE.
Jag såg dem inte men det duggade så förmodligen står de i dungen, tänkte jag. Jag skickade iväg Knut på ett blindhämt. Han var borta en lång stund men kom tillbaks tomhänt. Jävlar! Jag skickade iväg honom igen men sammalika. Skithund tänkte jag, han vet inte vad han håller på med. Jag är tydligen fortfarande lite sur på honom efter i lördags… In med Fame i hagen. Kommer hon tomhänt så finns det inga. Hon kom utan. SUCK.

In med alla hundar och så var det jag och Sia – ut och leta. Kollade först tackflocken. De såg oförskämt många ut men det måste varit skymningen för antalet stämde.

In i nästa hage och vojne! ute på ängen går det massa får. Sia samlar ihop och jag ser direkt att baggen (han som är pappa till alla barnen) inte var med. Bara bagglamm. Räknar och inser att det fattas fyra. SUCK!!! Nåja, vi tog de 14 bagglammen och gick tillbaks till gamla hagen som är rymningssäker.

Nu var det riktigt mörkt. Ut med fyrhjulingen och på med lyse. Leta leta leta. Inga får. Tillbaks till tackorna för att räkna igen – stämmer. Stänger in tackorna i stallet – vill verkligen INTE ha dit baggen nu.

Letar vidare. Till slut hittar vi dem i RÄTT hage. Jävla Fame o Knut, tänker jag, hur kunde de missa dessa? Men förmodligen hade de 14 lammen hoppat ut, kanske när Knut kom eller så var de redan på fel sida. Mycket möjligt att de jobbat på att få ihop dem genom staketet eller nåt ditåt för båda var borta en hel evighet och Fame ropade jag faktiskt tillbaka…. Hm fick jag lite dåligt samvete nu, börjar försvara han som är var kung…  Jaja historia nu – de fyra baggarna inkl pappa fick gå kvar över natten. Hoppade de inte med när större delen av flocken stack så lär de inte göra det nu heller. Eller….? 

Susar iväg på fyrhjulingen och släpper ut tackorna igen.

Nu nyduschad, nymatade hundar. Öl och macka och lite bloggskrivande.

Ibland blir kvällarna inte som man tänkt.

3 svar på ”Baggar på rymmen”

  1. Jag tycker det låter som en spännade kväll 🙂 Underbart att få använda hundarna på riktigt. Tur att ni har en fyrhjuling 😀 kram

  2. Stort grattis till alla fina framgångar både i vallhagen och på agilitybanan. Cert i vallning, wow vad häftigt!!! Lycka till på SM!!

Kommentarer är stängda.