16 lamm hittills

Nu är det 9 tackor som har lammat och det har blivit 16 lamm hittills. Förlamningstackan Vera har fått två roligt tecknade tacklamm nu på morgonene, eventuellt får hon ett till. Röda Böda lammade i natt 2 st helt själv.
Lördagkvällen blev dramatisk och jobbig. Lilla (som inte är så liten längre) fick två bagglamm men båda kom fel. Dom kom med huvud och ett framben, båda två. Dom var stora (5 kg) och hon är förstföderska (2 år) så jag tror inte hon fixat det utan hjälp, men det var enkelt rätta till (allt är enkelt när man vet hur man ska göra).  Före det andra lammet så kom det två fosterblåsor så jag misstänkte att hon skulle få tre lamm. Var uppe och väntade till 2 men sen gav jag upp. Och det kom inga fler, på morgonen kl 6 så hade efterbörd gått och allt var lugnt. Skönt.

Börje visar hur man gör med mammor:

Lilla fårstallet:

Närbild på Söt:

Instruktörskursen i helgen har varit roligt och lärorik. Sia fick vara kurshund och det märktes att hon inte tränat på ett halvår (eller hur länge är det???). Hon var het och röjig så det blev bra träning för oss instruktörer. Många bra tips fick vi.

Själv är jag så trött så jag vet knappt vad jag heter… jobbigt med lamming… Ska försöka ta en tupplur nu mitt på dan.