Får och Agility och Vallning

22380 steg idag… är det normalt? Fick för mig att ta på en stegräknare…

Började dagen med att skilja av 3 tackor med lamm och flytta över till hagen vid maskinhallen. Det gick förvånansvärt bra.

Sen störtade vi iväg till klubben för veckans pass av sm-träningen. Tre hoppklasser med hög svårighetsgrad. Fame nollade alla tre loppen och kändes väldigt stabil. Med tanke på att vi inte gjort ett enda hinder på över två veckor så är jag helnöjd. Fanns väl lite mer tempo att önska men nu vet jag ju hur intensivt jag måste träna och vara för att uppnå det. Vi får helt enkelt vässa formen inför större tävlingar…men jag är övertygad om att hon mår gott av vila också. Hon snubblade omkull i en snäv sväng och sånt blir jag jätteorolig av! Det var så hon skadade sig förra året den här tiden – usch!
Ettan fick också köra tre lopp. Lyckades dra på oss fel i varje lopp, men vi kom iaf runt. Slarvfel av mig. Hon var precis som vanligt, fast piggare och jämnare tycker jag. Hon har definitvit mått gott av att få vila, märks inget av ryggen. Nu blir det bara markträning eller simning fram till Kumla. Där kommer jag gå av banan direkt om hon får fel, för att spara på ryggen. Men vi ska förstås inte ha några fel…  
Sia fick också prova men det blev disk i alla loppen. Hon var alldeles för stressad och ofokuserad. Vet inte om det är alla bekanta hundar som gör att hon inte kan koncentrera sig, eller varför hon blir sån. Sen blir jag galen på henne när hon skäller och gapar hela tiden och skallet blir mycket värre när hon blir sådär stressad. Körde med henne ensam efteråt och då fungerade hon bra igen.
Busy fick köra lite slalom och balansbom och det gick ganska bra. Hon vet hur slalom ska göras men kan fortfarande hoppa över pinnar ibland.

På eftermiddan gick jag ut med Fame och testade träningsgruppen lite. Dom sprang som galningar så då gav jag upp efter en stund.

Gick ut igen nu sent i kväll och då gick det mycket bättre. Vallade dom lite fram och tillbaka längs ett staket. Fame o Sia fick köra ett pass var och dom mindes faktiskt det mesta av visslorna.  Första gången jag visslar i år (tror jag). Kul var det!  Lammen måste dock bli lite äldre innan vi kan valla dom längre sträckor. (små lamm, tacka med stor mjölkproduktion = ska ta det lugnt). Men nu ska dom få vänja sig så sakteliga att flytta sig för dogsen.