Beteby – Sia vann!

Vi vann!

Ja det var inte utan förvåning jag fick poängen och insåg att vi vunnit tävlingen igår! Vi startade som näst sista ekipage och jag tyckte det gick lite vingligt. Missade crossgrinden med en hårsmån men fick till ett bra avslut. 83 poäng och vinst!
Sia gick riktigt bra och var på rätt ställe hela tiden, som vanligt är det jag som är begränsningen – att styra rätt…. Faktum är att hon räddade upp både delning och fålla på eget initiativ…

En vy tagen med mobilen på fältet uppifrån gården. Ni ser ju – vilka marker! Tävlingen hölls på det högra fältet och det vita man ser till höger är hästbussen som användes till domare och sekreterare. Man hämtade ca 300 m bortanför den vita hästbussen. De små svarta prickarna mitt i bild är publiken. Utställningsfållan var till vänster, i linje med publiken längst bort på det nyslagna fältet och uttaget var till höger i den backe jag står och plåtar. Till vänster, vid vägen syns några bilar, servering och resultatkärra. Fältet var nyslaget och det låg tunna strängar klöver, men det var inget som störde. Den senaste tidens regn hade försenat andraskörden så det var ju tur att det gick att slå innan tävlingen.

Arrangamanget var hur bra som helst med jämn utställning och fina marker. Ändå blev det en förvånansvärt svår tävling med förhållandevis låga och väldigt spridda poäng.Det var finullskorsningar och en ganska kort bana med sneda framdrivningar. Sia hade 83 poäng igår och idag vann Christer med Floss på 80 poäng. Svårt att sätta fingret på vad som gjorde att det blev så svårt. Jag tycker nog den största svårigheten var att hitta rätt tryckpunkt på fåren. Detta i en kombination där hörbarheten (eller olydnaden – välj själv) på något mystiskt sätt var begränsad. Domaren förklarade efteråt att det fanns ljudsvackor på banan. Dvs svackor där hunden inte hörde. Sen sade han att de här fåren var ett riktigt arbetsprov och ingen tillrättalagd tävling. Samt att hundarna inte orkade koncentrera sig hela banan, att vi gav för många kommandon som hundarna inte orkade utföra.
Bara att ta till sig och analysera!

Knut gick rätt kasst båda dagarna. Jag tycker han är i någon slags bubbla som jag inte riktigt kommer in i. Lyssnar dåligt och idag blev han snabbt trött. Faktum att jag är lite orolig att det är nåt fel på honom. Tror det får bli lite blodprover i morgon….

Nu måste jag kila, maten väntar! 

Nej, just det… jag hade en lite orättvis bild på Anna igår.
Så här glad och snygg är hon våran Anna-Panna!

15 svar på ”Beteby – Sia vann!”

  1. Stort grattis till vinsten!! Tänk vad duktiga ni är!!
    Dagens bild på Anna är härlig, söt och fin, men en del minnesbilder från min högstadietid överensstämmer ganska så bra med gårdagens bild!!! ;o) Hehehe! Men det behövdes nog… 😀

  2. Tack Eva, nu kan jag visa mig ute bland folk igen 😉 Och jag älskar din kommentar Cilla – du är för skön!

    Lycka till i helgen! Vi håller tummar och tår!
    Kram
    ANNA

Kommentarer är stängda.