Revbenspjäll av lamm

Nu ska jag skriva något som jag väldigt sällan gör… om mat! Jag hämtade de sista två lammen från slakteriet igår. Jag skäms, jag har aldrig förut lagat till revbenspjällen… men lugn, jag brukar koka dem till hundarna så här kastas inget.
Igår tänkte jag att vad tusan, det kan inte vara så svårt att laga till. Tog fram kokboken. Krydda, in i långpanna i ugnen i 1,5 timme. Ingen ösning (stod klart o tydligt i receptet vilket passar mig fint). Klart. Busenkelt! Jag tog vanlig vitpeppar, salt och sen en gotländsk, färdig kryddblandning som jag råkade ha hemma och som passar till lamm. Men jag är helt säker på att det blivit lika gott med vanlig grillmarinad.
Serverade med ugnsrostade morötter och potatisklyftor och ett gott rödvin. Mums! Och för er som är rädda att lamm smakar kofta… det är en myt! Det här var otroligt mört, smakade fantastiskt gott, saftigt kött och absolut inte kofta.

Nu skulle det ha varit en aptitretande bild här men sorry… tänkte inte på det igårkväll 🙂

4 svar på ”Revbenspjäll av lamm”

  1. Hmm, kokar du F-ben till hundarna? Splittras de inte lättare då? Det påstår svärfar som är styckis. Fast vi har inte pratat specifikt om just lammrevben iofs.

  2. Lammkött är verkligen jättegott! Både i gryta, som färsbiffar och stek. Måste ju prova det här med revbensspjäll nu!

  3. ag bor med vegetarianer så de tyckte det lät ytterst obehagligt.. Men alla är vi ju olika och de köper hem massa knasigheter i djurväg till oss så de är inte såna extrema =)

Kommentarer är stängda.