Vallningsväder!

Härligt med vinterväder! 3 gr kallt och lite rimfrost – PERFEKT vallningsväder!

Idag har jag varit hos Ingela Z och tränat en sväng var med Sia o Knut. Funkade kanonbra.
Sia fick göra en utgång och sen flyttade jag runt henne ur balans en del under framdrivningen och det ser ut som träningen har gett reulstat. Hon lyssnade jättebra. Måste ut och fråndriva på lite längre avstånd före helgen nu. Hon har blivit lite osäker i fråndrivningarna, frågar lite, är väldigt öppen för mina kommandon, lite väl mycket kanske. Men det försvinner bara vi tränar lite mer på fråndrivet.
Knut fick göra ett högerhämt. Segade lite i sista biten av utgången men har blivit mycket bättre än tidigare. Han börjar helt klart öppna sig i utgångarna. Gjorde en liten fråndrivning och han ångar på som vanligt, 100% koncentrerad (inga frågor där inte). En delning där han inte kom in i första försöket, rundade i stället 😮 Skyller det på att vi inte tränat på länge. Nästa försök gjorde han jättefint.

Ingelas Moss såg jättefin ut. Jag lyckades placera Sia ivägen när han skulle hämta så det blev en ofrivillig delning, men han bara jobbade på hur fint som helst.
Görans Lyn är en fin liten tik som var lite olydig för dagen men bortsett från det så är hon fin. Hon ska paras med Tweed i vinter. Kan bli fina valpar!

Tack för rolig träning – fina får o fin träningshage!

Nu ser jag fram emot besök av Helena o Jill i kväll. Blir både vallning och agility i morgon. Helena ska köra Fame i Kista nästa helg (agility) så i morgon blir det litet genrep.