Vallning vallning vallning ….

MYCKET vallning är det för dagen.

På förmiddan var vi hos Ann och vallade på tacklammen. Lite springigt till att börja med och Sia fick lite problem i upptaget. Hade bitit en gång, vilket jag inte såg – men misstänkte. Men, jag tror hon blev lite överrumplad över hur enormt drag dom fyra lammen hade tillbaks till kompisarna i fållan. Dom stod inom synhåll ca 100 meter från upptaget. Svårt alltså. Hon lyckades hålla kvar lammen trots att dom VERKLIGEN försökte springa tillbaks, delade på sig etc. Jag höll truten och lät henne lösa uppgiften själv – insåg att jag bara skulle förstöra om jag lade mig i. En sån situation löser man inte på kommandon, den löser man på instinkt – eller så tappar man fåren. Summa sumarum var jag MYCKET nöjd med hennes insats.

Därefter bar det av till Lena för att hämta fyra tackor och det blev smått hysteriskt innan vi fått dom på hästsläpet. Skulle naturligtvis riggat med grindar från början, vilket Lena ville men jag trodde vi skule klara oss utan… Nåja, vi fick på dom till slut iaf.

Hem och sen kom nästa gäng vallare och vi tog ut bagglammen på fältet. Malin o Swift körde en snygg lp-light-bana (menas kortare variant, 100 m hämt och sen lite kortare drivningar, fålla in-ut). Såg kanonbra ut. 
Toni körde ett par godkända utgångar med stödkommandon. Tyvärr nötte vi nog för länge, eller satt all intensivträning i benen för hon tappade skallen lite mot slutet. Det blir ju lätt att man forcerar träningen när man står i startlistan. Får lite dåligt samvete och känner mig som lite taskig rådgivare. Men men vi försöker lösa den nöten i morgon bitti innan Anita åker hem.
Atas går från klarhet till klarhet och nu fick han för första gången på väldigt länge valla utanför 25.an. Han skötte sig exemplariskt! Tror nog Ia log lite på hemvägen… 
Sia får nöta lite allt möjligt och hon känns jättefin för dagen. 
Fame är helt ur form och får nöja sig med att vara servicehund. Något hon inte ALLS har nåt emot!

Busy tog platten helt själv idag och fick en jackpot – dvs allt godis jag hade på mig.

Måste berätta också att min pappa har byggt en gärsgård åt oss så nu är hela tomten inhägnad! TACK SNÄLLA GULLIGA PAPSEN!!!!