Konstiga löp

Just nu har jag två tikar som löper (ja de enda som kan löpa).

Sia började måndag den 2 maj vilket är normal tid för henne (ca halvårslöp). Hon har nu alltså löpt i FYRA VECKOR och är FORTFARANDE i höglöp på dag 29. På dag 23 ansåg Knut att hon höglöpte – fram till dess brydde han sig inte ett smack. Det här är verkligen jättekonstigt för att vara Sia. Hon brukar vara väldigt regelbunden och höglöpa runt 14.e dygnet.

Kelli började löpa söndag den 22 maj. Det är ganska precis fem månader sen senast. Löpet före det var 10 månader emellan. Hon har alltså löpt drygt en vecka och börjar nu lyfta på svansen lite. Knut är inte intresserad än. Förra löpet höglöpte hon på dag 18 vilket var extremt sent i löpet.

Synkronisering?

Man har ju hört att tikar i en flock synkroniserar sina löp. Jag har aldrig varit med om det förut men nu verkar det ha hänt. Att Sia dragit igång Kelli är ju uppenbart men detta med höglöpen?

Kan Sias höglöp ha fördröjts för att synkroniseras med Kellis???

Naturen upphör aldrig att förvåna!

6 svar på ”Konstiga löp”

  1. Det är nog fullt möjligt att de synkroniserat sig. Mina tjejer löper alltid vid samma tidpunkt, vilket är väldigt praktiskt. Det brukar va 1 veckas mellanrum innan nästa börjar osv. Väldigt bra med tanke på tävlingar osv. 🙂

  2. Sia väntar på en snygg karl, och är uthållig just därför. Träskalle till matte som inte fattar… 😛

  3. Vet att mammas tikar synkade sig, vilket var väldigt praktiskt. Däremot så fick en släkting ta bort livmodern på sin hund efter att hunden löpt länge, den var jätteinflammerad! Det var visst ett symptom när det drar ut på tiden sådär. Vill inte vara domedagsprofet, men tänkte nämna det i alla fall!

  4. Måste tyvärr hålla med Åhza- min gammeltik jag hade förr slutade aldrig löpa sista gången hon löpte vid 14 års ålder. Både hon själv o hanarna verkade tycka att hon höglöpte dag efter dag. Hon visade sig ha livmoderinflammation som tack o lov gick att ta bort o hon fick flera fina år efter det <3

  5. Bra att du bokat tid, det där låter inte ”normalt”. När Ninnie löpte sista gången så slutade det aldrig o det var en L.m inflammation.
    Snart blir det en valp som flyttar in här hos oss, ska bli så himla kul. har man en kan man ha två……har man två kan man…..

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.