Sias onormala löp dag 37

Igår var dagen D enligt Knut. Dvs han ville absolut para Sia och han är lika ”på” idag. Före det har han varit måttligt intresserad och hon löper alltså för 37e dagen idag. Kelli är på dag 16 idag men hon är inte alls lika intressant tycker Knut…. Kanske säkrast förtydliga att ingen av dem ska paras nu.

Jag var till veterinär i fredags med Sia och just nu så avvaktar vi, att löpa så här länge är definitivt inte normalt. De hittade cystaliknande aktivitet på äggstockarna. En stor på vänster. Det kan vara normala folliklar eller kan det vara cystor. Om det är cystor så är det såklart inte normalt även om cystan i sig förmodligen är ofarlig. Det är hög risk att hon kommer utveckla livmoderinflammation och operation rekommenderas. Även om det skulle vara folliklar så är det inte normalt att löpa så här länge. Vi rekommenderas avvakta 14 dagar och om det inte klingat av så blir det operation som tas av försäkringen. Alternativt kan jag välja att operera direkt (eller senare eller låta bli såklart). Alternativet hormonbehandling för att avsluta löpet finns också men då är risken mycket stor att hon utvecklar livmoderinflammation senare så det alternativet går bort just nu.

Jag är kluven. Å ena sidan vore det bra bli av med problemet innan det blir akut. Å andra sidan är det inte bra operera mitt i ett löp och även bidrar försäkringsfrågan till kluvenheten. Frågan är vad som är bäst för hunden? Hennes allmäntillstånd är förträffligt. Hon vill para sig, hon vill träna, äter som en häst och så…  Men samtidigt vill man ju inte att det ska bli ett akut problem. Jobbigt att hela tiden vara orolig men det lutar väl åt att jag avvaktar åtminstone de 14 dagarna.

To be continued

2 svar på ”Sias onormala löp dag 37”

  1. Håller tummarna för bästa möjliga utgång. Sia är i goda händer hos dig, ta hand om dig själv också!
    Räkan på bilden under är ju bara för söt 🙂
    Kram Tina

Kommentarer är stängda.