Sia sämre

Jag är en idiot 😡

Sia var så fin när jag kom hem i måndags så nu har hon fått vara lös lite försiktigt i går och idag. Jag borde ju ha lärt mig från Fames liknande skada förra vintern att inte gå för fort fram. Skadan gick naturligtvis upp igen. Försiktig finns liksom inte i Sias värld. Så nu är det är bara till att börja från noll.

Jag var på ett jätteintressant föredrag ikväll. Vet. Karin Augustsson berättade om hur man kan bygga muskler. Vi fick massor av tips på bra övningar. Hon fick även känna lite på Sia och … ja, det var  i n t e bra. Det är en muskel på utsidan låret som är värst. En svullnad och akut blödning. Plus att det nu även är en muskel på insidan som inte mår riktigt bra. Hon sade strikt vila med max 10 min koppelpromenad i skritt 4 ggr per dag och inte ens hopp upp i soffan eller bilen för egen maskin .  Plus antiinflammatoriskt och rejäl rehab. 1,5 månad behöver hon för att läka detta. Det är i alla fall rätt årstid för att ta det lugnt… och jag borde kunna detta efter förra vintern. Och det går att läka muskler.

Fame fick vara med och göra några övningar. Bakbenskontroll, situps och balans fick hon göra. Situpsen var hon förvånansvärt bra på medan bakbenskontrollen är lite sisådär. Nu ska vi plocka fram medicinbollen, balansplattan och träna balans! 
När jag kom hem fick Ettan träna upp sitt kvällsmål på balansplattan. Hon tyckte det var skitkul! och hon kunde ganska snart stå med alla fyra tassarna på medan jag lutade den mot mina fötter. Det var vingligt och det är ju liksom meningen med övningen, och hon fixade det glatt

Nu ska här byggas muskler i vinter! Både på 2- och 4-benta!

Busy var med en stund i början på föredraget. Hon var jättepigg o glad när jag tog ut henne ur bilen. Första gången på väldigt länge som hon är med till klubben. Hon sprang glatt upp för trappan till lidret men sen gick luften ur henne. Antagligen när hon såg alla nya hundar och människor som fanns där. All geist var som bortblåst och hon ville bara sova i mitt knä det lilla hjärtat.  Tänk om hon kunde tala!

Knut älskar alla och kastar sig gärna upp på nya som gamla bekantskaper för att hälsa. Inte alltid så artigt kanske.   Han kampade glatt med Karin när hon skulle visa en övning som bygger triceps och bakbensmuskler. Lågt huvud och när föraren drar hunden framåt tränas frambenets muskler ffa triceps och när hunden får vara aktiv tränas bakbensmusklerna. Gällande Knut tränas även förarens muskler… jävlar vad stark han är. Jag orkar inte hålla emot med en hand utan måste hålla med båda för att det ska vara bekvämtår nog åka oftare till gymmet….