Lägga sig i eller inte?

Det här är en av mina favoriter. Avvakta och låta hunden hitta lösningen. På filmen står jag bakom Sia och ber henne driva fåren framåt genom att vissla. Ca 50 m bakom mig har jag ytterligare 15 tackor som vi sorterat bort. Det är alltså drag dit. Kolla nu vad som händer på filmen…. Förutom startvisslan så visslar jag ytterligare ett fram när jag inte ser var hunden är (vilket var lite korkat kan jag medge). Därefter är jag helt tyst tills jag stoppar henne. Ja ni hör ju…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cSqh7ZxWBbo]

Så här tränar jag ganska mycket, att hunden ska hålla den riktning jag ger utan att jag styr.
Hade det här varit tävling så hade jag styrt upp detta via kommandon. Nu gjorde jag inte det och frågan är, hade det blivit bättre?

7 svar på ”Lägga sig i eller inte?”

    1. Typiskt… jag lade upp filmen direkt från mobilen, man kan göra det direkt via WP-appen utan att blanda in Youtube. Skumt, undrar om det är nåt insticksprogram som saknas. Ska kolla upp det…

  1. Jag vet ju inte, men jag tycker det verkar helt rätt tänkt. Om det är rätt gör man ingenting, förutsatt att aktiviteten är självbelönande förstås. På tävling kommer ju ens egna tävlingsnerver i spel och då är det säkert svårt att inte styra upp tidigare, men jag tror inte det hade blivit bättre, ffa som du inte kunde se henne hela tiden. Eller tänker jag fel?

    1. Jag tror du tänker rätt Karin, eller i alla fall som jag (hehe). Jag såg inte hunden men man kunde ju se på fåren var hunden var och styra utifrån det. Antagligen hade jag styrt henne mer vänster och försöka styra upp linjen utan det lilla vinglet till höger. Men med tanke på den dumma tackan (som vill sticka hela tiden oavsett vad vi gör) så tvivlar jag på om det blivit bättre. Får man såna dumstrutar så är det oftast hunden som har bästa styrmedlet. Lägger man sig i brukar det bara bli skit.

  2. Häftigt att hon kunde styra upp till riktningen du gav henne fastän det var sådant drag- duktig hund 🙂

Kommentarer är stängda.