Vallat i fina vädret med Sandra o Rapp

Helt underbar vinterdag idag!

Fame och Knut får posera i solen.


Fame är i fin form och fick jobba lite på tackorna idag, hämta för inspektion och hålla bort för fodring. Visst är hon fin vår ”snart-12-åring” ! Goaste bästaste Femsing!

Sandra med Floyd o Rapp kom på besök och idag var det Rapp som skulle få träna.

Rapp har fin attityd och det gick riktigt bra. De övade mest på att hitta balanspunkt och förståelse för fösningen. Vi provade först utan lina och det var svårt för Sandra att se när han började glida. Det gäller träna upp sitt förutseende och hitta bra kommunikation för att få hunden att göra rätt. Nu blev det ibland lite för mycket klapp på benet och ibland lite för lite. Men det är ju bara att öva på och de gjorde stora framsteg bara på dagens träningspass. Efter fika och trevlig pratstund gick Sandra ut och körde lite på egen hand med lina. Lina är ju ett superbra verktyg, framförallt när hundarna vill glida upp och hämta i stället för att fösa.


Knut fick jobba som kurshund idag.

Det här med fösning kan se väldigt enkelt ut när hund och förare kan men ofta krävs det rätt mycket träning innan man har någorlunda kontroll på utförandet. Jag gillar att låta hundarna starta upp fåren från mig. Ofta blir det lite mer motstånd och hunden måste anstränga sig lite för att flytta dem. Man är själv bra placerad och kan hjälpa till. Några steg bort till att börja med och sen förlänga mer och mer brukar ge gott resultat.

Kelli
Sandra (som är utbildad massör) var gullig och undersökte Kelli. Hon hittade inget i vänster bak som är hoppsabenet (skönt!), däremot lite öm i ett muskelfäste på utsidan höger bak, upp mot höften och lite stelar i musklerna i det benet. Vi tror att hon avlastat vänster och därför är lite mer ansträngd i höger. Sandra tyckte att det är bra att Kelli får vila några dagar, värre än så är det inte.

4 svar på ”Vallat i fina vädret med Sandra o Rapp”

  1. Borde du inte anmäla Fame till Veterancupen i slutet av januari? Så himla många pigga pensionärer finns det inte i Border Collie-världen.

    1. Lena, jag funderade ett tag på att åka med Sia och Kelli när födelseåret ändrades till 03. Men jag valde att avstå, Kelli är inte riktigt redo och nu är Sia nyopererad. För Fame blir det för jobbigt gå en hel bana, småjobb här hemma ibland räcker åt henne. Hon blir rätt stel efter ansträninging.

Kommentarer är stängda.