Nu kom snön och här börjar kurs och så lite om räkor

Nu kom första rejäla snön i år, ca 25 cm. Jag vet, det är trist att läsa om väder… att jag skriver om det är för att det är lite roligt kunna gå tillbaks i tiden och se hur det var. Jag är ju lite samlarnörd på sånt 🙂
Säll och Tobbe är ute och plogar för fulla muggar och jag väntar på att jag kan ta mig ur carporten så jag kan åka till Uppsala.

Ikväll startar jag upp en förberedande vallningskurs, det ska bli roligt. Hoppas vägarna är röjda ordentligt till kvällen.

Visste du att de minsta räkorna som fiskas i Sverige får åka till Kina för att bli skalade? … och tillbakaskickade i små burkar för att säljas här. Svenska räkor… Vad håller vi på med egentligen? det är ju så galet så man blir alldeles matt. Jag kommer aldrig mer köpa skalade räkor på burk. Inte för att jag brukar köpa dem, de smakar ju typ ingenting. Nä, jag ska bli mycket besvärligare när jag handlar i fortsättningen. Sen kommer jag säkert köpa av misstag ändå men bara att tänka sig för är ju ett steg i rätt riktning.

Våga vägra galen livsmedelsproduktion!

Ett svar på ”Nu kom snön och här börjar kurs och så lite om räkor”

  1. Heja Eva. Nån ordning får det vara med det man äter, och som du säger så smakar den lite mer friska maten också bättre. Fick veta det här för några år sedan och sedan dess skalar jag istället räkorna själv när jag ska göra sås till fiskgratängen.

Kommentarer är stängda.