Bil, Knut, Kelli, Lagga, Vallat

Det här blir ett långt inlägg – mycket att berätta hihi.

Ny bil i fredags
Jo det är sant, jag har köpt ny bil. Igen. Jag bytte ju till en Merca GLK (lilla suven) förra våren. Bilen var kalasfin men det gick inte få tag i vettig hundinredning. Jag var i kontakt med många olika leverantörer men när det kom till kritan var de inte intresserade av att sälja till mig. Jag ville ha grindar (inte bur). Mycket konstigt men det dök hela tiden upp förhinder och ursäkter. Jag köpte två olika  montera-själv varianter som jag fick lämna tillbaks för de gick sönder eller så var det fel mått. Montörerna vågade inte skruva i väggarna för att fästa grindar, nån kabel kunde ju träffas. Och så där höll det på. Allra skummast var det att inte MB hade någon som helst service, varken lastgaller, bur eller grind. Det enda de kunde erbjuda var ett lastgaller som visade sig vara nät och stora glipor på sidorna där hundarna lätt tar sig fram.

Sen har jag haft Tobbes Audi hela hösten och till nu. Det är en fantastisk bil men lite opraktisk när man har så många hundar. Jag har letat länge efter en Caddy Maxi Life 4M. Leveranstid på en ny är över 6 månader och jag tänkte att jag avvaktar tills det dyker upp en bra begagnad. Månaderna gick och till slut fick jag pruta på mina krav. Det blev en Caddy Maxi Life utan 4M. Jag har fått den. Jag har beställt burar utan problem, vågen! Det kommer bli fyra rejäla burar i två våningar. Å vad jag är nöjd!

Lördag Linköping
Premiärtur med Caddyn och hämtade upp Britt o Eve vid Järva Krog och drog till Linköpings HU fina tävling i Valla Ridhus. Kelli var helvild och höll på att tjuvstarta plus flög hon gungan som var hinder tre. Sen när vi kom andra varvet drog hon iväg till gungan igen när vi egentligen skulle åt ett annat håll. Och flög den igen. Där flög den fina grundträningen liksom. Busig var hon den lilla damen 🙂
Britt och Eve gick jättefint första halvan, jättefin gunga och slalom. Sen missbedömde Eve ett hopp och kraschade ordentligt och så var det racet över. Maria och Aston var också där och även de gjorde en jättefin inledning. Men så helt oväntat, efter platten, så läste Ascot bakombyte vilket inte alls var väntat eller planerat. Så det blev en snöplig disk i stället för pinne. Bah vad det kan krångla ibland. Men skoj att alla hundarna gör så mycket som ändå är bra! Nästa gång… 🙂
Knut gick fantastiskt bra i agilityklassen. Efter att ha kört banan en gång med Kelli och sett flera andra få problem efter platten så valde jag springa på andra sidan och bakombyta ”på marken” . Knut uppfattade det helt tokigt och höll på att ta slalom innan han förstod att det var andra hållet. Trots den malören, som bara kostade tid – inte fel, så lyckades vi vinna klassen. Han tog därmed sista uppflyttningspinnen och är därmed klar för agilityklass 3.  Hurra!!
I hopploppet gjorde han ytterligare ett kanonlopp. Här gjorde jag ett så här i efterhand knasigt handlingsval och drog på oss en rivning.

Söndag lag i Lagga
Vårt lag Perfect Precept skulle göra tre starter men laget blev lite ommöblerat eftersom Swift har en kloskada och Malin var sjuk. Therese och Emelie turades om att köra Malins hundar och i vårt lag är ju även Prim med. I första loppet körde Emelie felfritt med Prim, otroligt bra gjort. Själv körde jag fel med båda hundarna. Knut missade en tunnel på slutet och Kelli orkade inte svänga och hamnade i slalom vid fel tillfälle. Båda gjorde fina kontaktfält och bra för övrigt så jag var ändå nöjd med hundarna.
I nästa lopp som var hoppklass krockade Knut och jag rejält efter starten. Ja, han fällde mig så jag hamnade på rygg ovanpå en nummerskylt. Aj blåmärke! Diskad men sen körde vi klart och han gick förstås kanon… morr. Jag tror det blev disk även för Prim och Emelie, det blev ett hinder i threadlen från fel håll. Bäst gick det för Kelli, ja hon gick så bra att hon faktiskt var snabbast av alla startande. Felfri. Det känns jätteroligt att hon börjar kunna konkurrera individuellt även mot meriterade hundar. Men nu var det ju en lagtävling så indivduellt räknas liksom inte, ändå skoj att jämföra tycker jag.
Sista loppet var också hoppklass. Här lyckades jag dra på mig två vägringar med Knut. Jag ger svängsignaler för tidigt och han svänger. Såklart. Blir lite irriterat på mig själv att jag aldrig lär mig. Han låser sent, så är det bara. Prim gick med Therese i det här loppet och de gjorde ett riktigt fint lopp, visserligen en rivning men otroligt imponerande tycker jag, att hoppa in som catchdriver på nån annans hund och köra så bra. Gäller även Emelie såklart men Tessan har ju knappt tävlat agility förut och att gå in och spika såpass svåra banor som det var, ja det är grymt bra jobbat. Ska bli så roligt att följa tjejerna med deras unga blivande stjärnor.
Till sist var det då Kellis tur och även här satte vi ett felfritt lopp. Jag tyckte hon var lite yvigare i det här loppet men tiden var bäst även här så det gick nog ganska fort i alla fall 🙂
Finaste Kellanbellan! Hon är så rolig att köra och det är så himla roligt att tävla agility.
Måste berömma domare Lena för banorna också, framförallt hoppbanorna var roliga att köra. Många roliga handlingsalternativ, gilla!

Måndag med agility och vallning
Anita tävlade också i Lagga igår med sitt lag. Toni var pigg och det blev ett A-hinder för mycket och den där sista SM-pinnen låter vänta på sig när även lagkompisarna hittade på bus.
Idag hade Anita bokat träning i hallen i Långhundra och jag åkte med för att coacha en stund. Det var Emmi som skulle grillas i finsk handling. Egentligen av Veronica men när hon var tvungen lämna återbud så hjälptes vi andra åt. Även Bjarne var där med Freja. Järnvägar vad de fick springa och bra gick det även om det blev en del skratt också. Vi får väl se film på tysken skulle jag tor 🙂
Skoj skoj!

Sen bar det iväg en stund till Lena i Storvreta där vi tog ut ett gäng ungtackor som var väldigt ovilliga i början. Perfekt för både Knut och Sia att träna på att vara tålmodiga och vänta ut djuren. Prova alla andra vägar än att bitas och båda var jätteduktiga. Här kommer några bilder därifrån.

Lena och Mira kommer  med fåren. Mira är verkligen jätteduktig och var nog den som flyttade de här tackorna bäst idag.

 

Bilder på det nya moderna superfina fårhusen.

Ett svar på ”Bil, Knut, Kelli, Lagga, Vallat”

  1. super med ny bil Eva – en caddy life ligger högt på min önskelista också 🙂
    Du har verkligen två helt underbara tävlingshundar och det är så häftigt att se dom röja på agilitybanan! När dom sätter sina nollor är dom oslagbara – hejja Knut å Kelli!

Kommentarer är stängda.