Landslagsuttagningen i Andrarum

Det har varit fantastiskt roliga dagar nere i Andrarum.

I fredags var jag och Lena till Marianne och tränade i hennes härliga hage. När jag och Kelli skulle samla in fåren så fanns det en jättestor hjord med dovhjortar precis bredvid.
Klippet är bara 2 sekunder men bättre det än inget 🙂 Helt galet var det, Kelli hade gärna gjort ett försök att samla in alla hjortarna…

Lördag söndag var det uttagningstävlingar. Banorna var stora och som väntat väldigt utmanande. Vi kom runt båda banorna båda dagarna och med blandade resultat. Jag är totalt sett väldigt nöjd med hundarna. Vi klarade saker som jag aldrig har provat förut. Till exempel dubbelhämt på dold flock, med dold utgång i sisådär 300 m innan hunden såg fåren. Vi gjorde alla moment men hade svårt att få till delningar och sortering till bra poäng. Sen styrde jag bort en hel del helt i onödan. Min analys efteråt är att jag fokuserade för mycket på svårigheterna och ”glömde” bort att vara noggrann med det som var hyfsat enkelt. Till exempel styra rakt fram till en grind…

I går var jag på kurs för Mosse Magnusson (som dömde tävlingen) och det var väldigt roligt. Vi fick bland annat köra dubbelhämtet igen och träna på att styra en utgång där hunden inte vet vart fåren är. Otroligt lärorikt att ha en coach bakom sig som säger hur man ska göra.

Vi har haft strålande väder och hundarna har klarat värmen och de långa banorna bättre än jag vågat hoppas.

Efter den här helgen kommer ingenting kännas svårt eller oöverstigligt 😀

Under helgen så mognade beslutet fram att para Kelli med Loki. Det är en jättefin hund som jag alltid gillat. Han har samma pappa som Knut (även om det inte syns) och är en sköning till hund. Han brukar mingla runt lös på tävlingarna, cool och härlig på samma gång. Loki vann uttagningen i lördags och hade en kanonrunda på gång även i söndags men fick inte klart sorteringen. Han har tävlat i landslaget, varit 2.a på SM och i Sverigecupen med mycket mera. Hans första avkommor ser väldigt fina ut och jag har gillat de jag träffat.

3 svar på ”Landslagsuttagningen i Andrarum”

  1. Låter som att ni haft en väldigt givande helg =) Å verkligen superspännande med Kellibus och Loki. <3 Förvänta dig att jag kommer och valpgosar i mängder då =) Behöver du valpvakt så hojta till!

  2. Låter härligt! Gillar kommentaren ”Efter den här helgen kommer ingenting kännas svårt eller oöverstigligt” 🙂

Kommentarer är stängda.