IK2 Haga Gård, Järna

420 m hämt på stort böljande fält och en superkort fråndrivning med split och ränna.
Ojämna grupper med individtackor som var mer eller mindre svåra och om det var hundarnas ”fel” otur eller vad, vill jag låta vara osagt.
Knut fick en stor vit tacka med  som var hungrig. Hon försökte hela tiden stanna och beta, så de tre andra rann iväg medan Knut fick jobba för att få den där med sig. Att  driva på henne och samtidigt hålla de tre första på linjen blev en tuff uppgift, speciellt i fråndrivningen. I första benet var hon riktigt tjurig och han gjorde ett utfall med öppen käft. Då gick hon. Har aldrig sett honom göra så förut. Han bet alltså inte, men visade alla tänderna… som sagt, man lär sig nya saker varje gång, idag om min hund. Efter det så gick hon med dom andra om än motvilligt. I rännan fick hon fart och rusade in så varken jag, hund eller de andra tre tackorna hann med. Varje försök likadant, hon visste exakt vart hon skulle medan de andra inte var lika övertygade. Poängen tog slut där. I resultatet står det att tiden tog slut men det stämmer inte, hade flera minuter kvar.

Det positiva idag var att han åter igen gjorde en superduperfin utgång!!! 44 på hämtet kändes lite snålt men domaren tyckte så och då är det så. Huvudsaken att jag är nöjd med hunden.

Nu blir det träning inför nästa helgs landslagsuttagningstävling, sista chansen! Känner mig positivt laddad inför det, ska blir väldigt roligt få testa dubbelhämt och sortering igen.