Fyra i år igen – och en trimmer till!

Sia kom fyra på årets SM i fårvallning och det känns alldeles underbart. Jag är så imponerad att den hunden hela tiden utvecklas. Hon bara fortsätter att överraska. Nu var det tröga förhållanden och långa stora banor men hon bara tuffade på och hade inga problem att flytta djuren. Det som var svårt var att få ut mina kommandon överallt på banan. På vissa ställen hörde hon inte eller körde hon eget race, välj själv, men just då var det lite jobbigt i alla fall.
Finalens första hämt gjorde hon strålande. Hon tog inte min vissla på look-back så jag fick ropa, då vände hon fint och stack iväg rätt. Lyfte djuren fint och första delen framdrivning var bra. Men när fåren kom över kullen och hade närmre till sina kompisar än till grinden så blev det för svårt att styra så vi missade grinden (liksom de flesta gjorde). Fråndrivningen var lång och där tuffade hon på hur fint som helst. Fick några ”frågor” på krossen men utan att det störde arbetet och sån är hon ju, Sia. Måste liksom stämma av att hon gör rätt. Alla grindar prickades fint.
När vi kom till sorteringen hade vi gott om tid kvar så hon fick vila lite innan jag satt igång på allvar. Det blev mycket svårare än jag hade väntat mig. Vi gjorde nog typ alla fel som går innan jag var klar MEN vi blev klara och hann med fållan i sista minuten.

Eftersom vi startade som nr 2 blev det en lång väntan där vi hamnade i den dolda gruppen topp 3 ända till sista ekipaget. Då gick Eva och Flash in och puttade ut oss. Vi kom alltså fyra. I år igen!!! Jag är mer än nöjd med det resultatet. Visst kan jag gräma mig lite att en fullpoängsfålla hade gett oss silver men så är tävling. Små marginaler, snabba beslut som avgör. Det som känns så fantastiskt roligt och inspirerande är att det mesta faktiskt är möjligt.

Henrik Nilsson vann med Bozz före Heidi Billkvam med Emma och Eva med Flash. Mycket värdiga medaljörer!

Vi hade kanonväder hela helgen ända fram till prisutdelningen. Då öppnade himlen sig och regnet vräkte ner, men vad gjorde det i ett sånt lyckorus! Jag fick en grästrimmer och massa hundmat i pris, plus presentkort på Folksam. Lite roligt det där med trimmern för förra året vann jag ju en röjsåg. Kanske ska ägna mig mer åt trädgårdsarbete haha.

Ann var där och fotade på finaldagen och det finns massor av fina bilder. Tusen tack Ann!

Jag vill även passa på att tacka alla goda vänner som har stöttat och hejat hela vägen. Det känns väldigt roligt med sån uppbackning. Tack även till mina träningsvänner! Att vara välkommen att träna på andra marker, andra får – ja det är otroligt värdefullt. Även om jag inte hunnit utnyttja alla möjligheter så är jag tacksam för alla erbjudanden jag fått. Ni vet vilka ni är – kram!

I och med finalplaceringen på SM så är Sia sannolikt klar för nästa års World Trial (kallas även VM…) som går i Skottland. Hon blir ju inte yngre men är hon så här fräsch så är det ju bara att satsa, ellerhur!

3 svar på ”Fyra i år igen – och en trimmer till!”

  1. Stort grattis!! Otroligt bra gjort med fina tant Sia! Och vad roligt att tävla VM nästa år 😀 Tänk vilka syskon Troll har, en som är en av de allra bästa i Sverige på vallning och en som är världsbäst i agility! Bra gjort, uppfödaren 😀

Kommentarer är stängda.