Scannat tackorna

Idag har Carl varit här och scannat tackorna. Stort tack till Anna och Stefan, utan er hade det inte funkat!

Det blir en utspridd lamning i år…

Bara tre (av 10) dräktiga på första betäckningen, två med trillingar och en med tvillingar.Resten av finullisarna lammar inte förrän i maj och det gick inte se hur många foster, bara att de är dräktiga.

Skönt att Dorperbaggen är fertil i alla fall!!!

För Dorperflickorna är nämligen inte dräktiga. De är ju bara lamm så det gör inte så mycket, bara bra om de väntar lite med att bli mammor. Men när de kom hade jag inget val annat än låta dem gå med baggen eftersom de bara var tre stycken några veckor. Så nu vete sjutton hur jag ska göra, låta dem gå med i träningsgruppen eller betäcka och få sommarlamning… får fundera på det. Jag som var bergsäker på att den ena skull lamma snart… och så är hon bara smällfet.

Är trots allt väldigt glad att jag fick dem scannade!!! Nu går det ju planera lite i alla fall.