Vem gillar Matfusket?

Idag cirkulerar en bild på en matetikett runt på Facebook. Den visar ett paket skinka som är märkt med ursprung Tyskland samt märkt Krav och Svenskt Kött. Det är Willys som har lyckats med den bedriften.
Det är naturligtvis så uppenbart klantigt, alla som läser det finstilta kan ju se att det inte är Svenskt Kött. Det visar på  den respektlöshet som livsmedelsindustrin bedriver mot oss konsumenter. Och de enda som kan göra nåt åt det, det är vi som handlar. Bli mer petiga, klaga, välj nån annan butik. Självklart förklarar Willys och övriga inblandade att det beror på en medarbetares misstag att ta fel etikett. Jovisst, men bedrägeriet är väl ändå ett faktum?
Det är verkligen bedrövligt att man måste lusläsa alla etiketter för att inte bli lurad!!!

För ett tag sen kunde man läsa om hur bland andra ICA prissätter kött. Det visar sig att det inte alls skiljer så mycket i pris mellan importerat och svenskt kött. Men eftersom vi konsumenter är så lättlurade så har butikerna enorma påslag på det svenska köttet.

Här ett exempel som Aftonbladet skriver i en artikel om ”Handeln utnyttjar kundernas vilja att köpa svenskt till varje pris”  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10716037.ab ”Skillnaden i inköp mellan svensk rostbiff och sydamerikansk är bara 6 kronor per kilo. Men efter butikernas påslag blir skillnanden 40-50 kronor”

Jag tycker det är så OTROLIGT FULT att handeln skor sig på den trend som har växt till sig senaste åren. Trenden att köpa svenskt, Krav och närproducerat för att gynna miljö och svenskt lantbruk.

Jag skulle så gärna gynna svenskt lantbruk, god djurhantering och bra miljö men att gå runt och känna sig lurad känns verkligen inte bra.

Vad ska vi göra!?

är på krigsstigen

Ett svar på ”Vem gillar Matfusket?”

Kommentarer är stängda.