Wick 1-pris lydnadsklass Elit!

wickhead121223
LP1 LP2 LP3 RLDF Seglinges Wii ”Wick”

Idag slog de till igen, Sofia och Wick! Nu var det lydnad på agendan och det blev första 1-priset i lydnasklass Elit. Superbra jobbat, jag blir så glad att den lille Wick fungerar så fint. Grattis Sofia!!

Heja Kjapp!

Två starter och halvvägs till elit! Imponerande!

Så här skriver husse Kenth:
”Hej! Nu har Kjappen varit lydnadshund igen i väntan på vallningssäsongen. Och en duktig sådan! Idag i Rättvik vann han klass 2 på 187 poäng. Fina killen!”

Grattis!!

Kjapp har debuterat i lydnad!

kjapp_ligg2
Kjapp kunde platsliggning redan när han var 5 månader. Bilden är tagen när jag var hundvakt i dec 2012 och han erbjöd detta lite nu och då 🙂

Kenth Svartberg och Seglinges Kjapp debuterade lydnadsklass 1 i Hallsberg igår. Det blev klassvinst, 1-pris och poängen 185. Många grattis!

LP2 Seglinges Wii

De har gjort det igen!

Sofia och Wick vann lydnadsklass 2 igår på fina 192 poäng! Därmed kan ytterligare en titel läggas till namnet! Jätteroligt och stort grattis till Sofia!!!

vick_lp2

LP1 Seglinges Wii

wick_lp1
Igår tog Sofia och Wick sitt tredje förstapris i lydnadsklass 1. Fina 192 poäng blev det! Därmed fick de titeln LP1 och jag undrar om det inte är Seglinges första LP-hund?
Så himla roligt! Vem kunde tro det för lite drygt ett år sen?!
Stort GRATTIS till duktiga Sofia!
Bilden är Sofias och hämtad från min Facebookvägg 🙂

Kolla vilken fin svit!

wick_lydnadsresultat

Seglinges John (Leo) på Hundmässan

Therese och Leo tävlade lydnadsklass Elit på årets Hundmässa i Älvsjö. De lyckades ta en 8-e plats med 1-pris första dagen! Jätteduktigt! Här är lite bilder som Malin Hamner har tagit. Visst är de fina!

Vide har vunnit igen!

Härom veckan startade Vide och Sandra lydnadsklass 2 och även den här gången blev det vinst! Här är en film på de bästa momenten. Poängen blev 186,5 p.

Uppfödaren myser stolt här hemma 🙂 Grattis Sandra!

Seglinges Vide har debuterat med 1-pris!

Sandra skriver så här:

Hej! Har varit och tävlat med Vide och fått ett förstapris i lydnadsklass 1 idag :-).
178 p och andra plac. Fick avdrag för han la sig ned för tidigt på platsliggn och så hoppade han på domaren på tandvisn. 8,5 på foten, sen bara nior och tior. Nu satsar vi på att starta tvåan snart :-)”

Många grattis till er, Sandra och Vide! Så roligt att lilla goa ”socialministern” är ute och tävlar!

Lydnad i Knivsta

Igår kväll var jag och tittade på lydnadstävling i Knivsta. Mycket trevligt med massor av bekanta och en härligt varm och skön kväll.

Många Fame-ättlingar fanns på plats och här är lite bilder på några av dem!

Cissi & Ann vann lydnadsklass 2
Ann & Cissi vann debuten i lydnadsklass 2 – grattis!


Toni och Anita kom 2.a i elitklassen


Unge Emil & Emelie debuterade i kl 2.


Marias Wille var med och minglade.


Karins Flip tränade nosduttar på publikplats.

 
Det senaste nytillskottet Jett med matte Therese. Bilden blev suddig därför fick den bli liten, ville ju ha med det lilla hjärtat!

Emmi & Cissi – mor & dotter eller dotter & mor 🙂 – lika som bär, tur att öronen skiljer sig!

Massor av oredigerade bilder finns i galleriet brukslydnad2011

Man kanske ska börja träna…

Finsk Lydnadschampion!

Idag fick vi Seglinges första lydnadschampion då duktiga Joski och My lyckades ta det tredje förstapriset i lydnadsklass elit i Finland. Många grattis från den stolta uppfödaren!!!

Framgångar!

Det är så roligt när det trillar in SMS med tävlingsresultat från Seglingehundarna!

I lördags var det Malin som messade från Nordmalings agilitytävling:

”Swift plac 1 o 2. Prim disk o plac 1”

Och idag var det Joski från Finlands om tävlat i lydnadseliten:

”Myy lydnad idag 275p :D”

Jag blir alldeles varm och lycklig över deras framgångar! SÅ himla roligt. Nu har Myy två förstapris i elit. Ska Seglinge få sin första lydnadschampion?

Och Malin med Swift och Prim går så otroligt bra. Extra roligt att Prim utvecklats så fint, han hade ju en trasslig start med skador när han var liten. Men nu tränar han för fullt och går som tåget!
Grattis!!!


Söndag här hemma

Här väntar vi på lamm men de ser ut att knipa ett tag till.  Idag har det regnat och då tar det bra på snön även om det fortfarande är vitt överallt och  vattnig snö upp till knäna på åkrarna.

Idag åkte jag iväg till Vallentuna på deras träningstävling. Knut fick köra ett par lopp och han går ju jättebra men det är svårt komma runt felfritt! Sista loppet fick han en rivning när jag stod ivägen (igen…) men hade snabbaste tiden. Nu känns det som vi får våra fel på grund av handlingsmissar och det är ju något som går att åtgärda! Han börjar bli ganska hindersäker så nu gäller det hänga på med handlingen om vi ska komma nån vart.

-7 snö. Fara rapport

Fick mail från Annelie som berättar om Faras lydnads-trea:

”Fara har varit duktig igen, igår tävlade vi lydnadsklass III på Märsta-Sigtuna BK. Domare var Ebba Swedenborg, hon tyckte det såg bra ut och gav en 10 i helhet! Hon kommenterade att jag hade en typisk border som gärna överarbetar (kan själv = gärna förekommer) så sant så sant.

 
Allt gick bra utom paradnumret nedläggande där hon stannade av när hon tyckte det var dags, men som tur var inte lade sig innan jag sa ligg!
 
Samt vårt ständiga problem fjärrdirigering, som Fara tycker är lite obehagligt fortfarande på tävling och hon tycker inte om att behöva börja med stå, och självklart började de med stå och hade väldigt långt tid mellan skiftena, det tycker vi inte heller om, nåja!
 
Totalt blev det i alla fall 264,5 poäng och alltså förstapris så vi är stolta och lyckliga och Fara fick festa på korv!
 
Placering blev 2 av 6 strålande!
 
Platsliggning 10:a
Fritt följ: 8:a
Platsläggande: 6:a
Inkallning med stå o ligg: 8,5:a
Sändande m lägg o ink. : 10:a!!!!!!!! Malliga värre J
Apportering o hopp: 10:a
Metallapportering: 9,5:a
Vittring: 7:a (omtag och tugg)
Fjärr: 5,5:a (Div dk + kryper när jag lämnar henne, det brukar hon i alla fall inte göra så hon vart nog osäker)
Helhet: 10:a
 
Nu ser vi fram emot att få börja jobba med konen, och dirigeringsapportering, som jag tror att Fara kommer tycka är jättekul. Det är nog bäst vi kämpar vidare med fjärren också för vi kommer absolut behöva bättre poäng i framtidens elitklass. Det har ju gått framåt jättemycket så det känns absolut inte omöjligt alls att få ordning på. Nu är hon ju mycket roligare att både träna och tävla med när vi hittat lite hur jag ska göra för att få henne glad och mer fartig. Hellre lite bus än en låg och ledsen hund är vårt måtto J
 
Hoppas allt är bra med er allihopa!”

————

Drömde om nån konstig lammning… hm.

Hursomhelst så har det inte kommit några lamm än.  Så du kan vara lugn Emma… dom väntar nog till påskafton! dom 52 lammen…