Sheepax Bernie

bernie_sep2016
GK Vallh Prov

Bernie är en trefärgad, korthårig hane född 17 april 2015 hos Anita Axelsson i Karlstad.
HD A, CEA clear, IGS clear, ögonlyst ua som valp och ua 171008.
Eftersom Bernie drabbats av sjukdomen SLO (kronisk kloavlossning) så är han omplacerad våren 2019 till en familj där han får enklare uppgifter än att valla får. Flytten har fungerat utmärkt och han trivs väldigt bra. 

Bernie på Vallreg (stamtavla mm)

Bernie har 1-pris IK1 och har etablerat sig i IK2 under 2018.
Hans främsta meriter är vinst i IK1 samt 2.a på Unghunds-SM 2017 dag 1. Tyvärr gjorde han illa sig efteråt och kunde inte delta dag 2. Inget allvarligt men ganska dålig tajming på en strykning. Under 2018 har han som bäst kommit 3.a i IK2 och skrapat ihop 20 poäng på rankinglistan för SM och Agria Cup. Vi har även deltagit i European Nursery Championship i Holland (bilden nedan) EM för unghundar. Vi placerade oss nånstans i mitten av ett 100-tal deltagare från massa olika länder.Bernie är en mycket bra hämtarhund med stora fina utgångar och har efter lite träning hittat ett fint väl avvägt driv. Han är öppen i huvudet och en god lyssnare (för det mesta ?). Han hämtar större flockar självständigt i våra skogshagar och ser till att få med sig alla djur. Han har ibland jobbigt när det blir riktigt trögt men ger inte upp och utvecklas fortfarande. Numera klarar han de flesta situationer.
Socialt är han glad i folk och har inga problem med andra hundar. Cool och stabil i olika miljöer och inga rädslor. Han är en rolig liten hund. Normalstor och väger ca 17 kg.

Bernies fick en valpkull 2017 hos Kennel Eyegrips 

Senaste skryt är att båda Bernies föräldrar tävlat i landslaget. Mamma Emmi i HTM och pappa Shep i fårvallning. Bernie kvalade även in till Kvarts-SM fårvallning 2019.

Bernie har fått sitt namn efter den australiska megastjärnan, Sundons Gift som även kallades Bernie.
bernie_dec16

IMG_9939.JPG