Alla känslorna på en och samma gång…

Eller i alla fall händer det en väldig massa saker här just nu… en kort resumé

 • Sia kom med i svenska landslaget i fårvallning. Hon ska tävla både Nordiska och EM/Continental. Tävlingarna går sista helgerna i augusti i Norge respektive Belgien.
 • Swift har vunnit Distriktsmästerskapet i Uppland (agility). För vilken gång i ordningen vet jag inte, han har vunnit minst två gånger i alla fall! Grattis igen Malin!!!
 • Vilka kullsyskon va!
 • På tal om släkten så kan jag berätta att Windann’s Goliat ”Flip” den lille goe killen, han har vunnit IK1 på 97 p med husse Tomas Westman! De leder därmed rankingen till årets Unghundscup! Snyggt jobbat Tomas! Mormorsmor Fame ligger här bredvid och nickar medhållande 🙂
 • Inte nog med det! Windann’s Emmi – bökbävern ni vet, hon har kommit med i landslagstruppen i Freestyle! Det är lite bredd på dom här hundarna tror jag 🙂 Själva landslaget tas ut ur truppen om jag förstår rätt så vi får se om det räcker även i nästa steg. Tummar hålls! och Fame slår ihop tassarna av förtjusning!
 • Knut, han har varit hos specialisten Lennart Sjöström på Strömsholm. Lite svajigt med diagnosen där också men han trodde på antingen knäet eller en kronisk muskelinflammation. Muskeln kan vara en sekundär grej från knäet. Så nu ska vi göra artroskopi den 28 juni för att kolla hur det ser ut inne i knäet och förhoppningsvis åtgärda det på en gång.
  Knut ligger andra reserv till NM i fårvallning men såklart tveksamt om vi har möjlighet vara med.
 • Kelli har årsdebuterat med laget Perfect Precept och det med besked! Vi vann och kom tvåa på vår hemmatävling. Därmed två av sex SM-pinnar bärgade inför nästa säsong. Verkligen jättejätteroligt! Ringrosten lyste igenom men det var en bra genomkörare inför nästa helg…
 • Fårskallarna. Ja, de rymmer och rymmer. SPECIELLT när jag är bortrest. Grannarna ringer.  Linn lagar. Lydia lagar. Gunsan flyttar rymmarfår. Tobbe flyttar rymmarfår. Lisa flyttar rymmarfår. Snacka om att gräset är grönare på andra sidan.  Tack snälla alla inblandade för all hjälp med mina fårrymlingar!
  Nu blir det rymningssäkra 25-an-skogen medan jag åker på..
 • SM i agility i Falkenberg! Jag, Ann och Malin ska tävla med laget på årets SM och det ska bli jättekul! Jag och Ann ska bo hos familjen Ninjo – vilket kärt återseende det ska bli. Längtar!!Här är länken till agility-SM – tävlingen kommer sändas live via deras superfina hemsida. Så surfa in där och heja på oss om du inte kan vara på plats!

Det blir många tackor till salu i höst 😉

Svårplåtade valpar… underbara tjejer… o Ninjo-hälsning

Måste börja med att nämna Årets Käraste Julkort! Ett supersött kort där Ninjo luktar på nygräddade saffransbullar. Å vad det kändes gott i hjärtat att se den bilden. Han har fått det så bra den lille mannen. Tack Mikaela med familj! Annandagen hade vi besök av mina brorsdöttrar – tänk att dom hamnade hos valparna… och knappt kunde lämna dem för att äta mat. Valpar har nån slags magisk kraft på folk..Nedan syns Beate o Agnes med Pricken och Femman

Här är Agnes o Knut

Beate kramar Floyd

Lillfame har somnat i Beates knä
3

Kan tala om att det är mycket lättare att fotografera dom när dom sover…
Nedan syns John sovande i Agnes knä… plus en till som jag inte ser vem det är.

Här har Floyd somnat på soffan bredvid Matilda

Knut vaknade inte ens när han låg i vågskålen (han är fortfarande minst men väger lika som Pricken och Dubbelpricken)

Lillfame sover på stengolvet

Pricken har somnat bredvid mitt knä

Och – så här ser det ut när man ska fota dom vakna…

Ska göra ett nytt försök i morgon – utomhus. Ja i morgon ska dom få gå ut för första gången. Jag har gjort ungefär en sån där matta som höjdhopparna har och lagt nedanför trappan… Hehe. Inte riktigt kanske, men utanför vår dörr är det ett trappsteg – ett rejält sådant och för en valp som aldrig sett en trappa så liksom v e t  jag vad som kommer hända.  I morgon alltså – big day!


 

Ari o Ninjo

Ninjo’s nya familj trivs jättebra med honom och tycker han är väldigt väluppfostrad som inte tigger vid bordet! Det ni! 

Ari sköter sig bra på Lagga Ridskola. Nu finns det en seriös spekulant på honom.

Valparna då? ”Vi kräver bilder”… hehe  Nedan är dagens foton. Det händer inte så mycket, dom äter o sover – som det ska vara. Sia ligger fortfarande väldigt mycket hos valparna.


Mingel i mjölkbaren, Pricken, Trean och Eight


Sia putsar o putsar och är redan en supermamma.


Pricken mätt och nöjd..


Lill-Fleetfloyd mätt och belåten


BC-Ettan somnat ovanpå Femman som somnat ovan på…?


Dubbelpricken somnat på mammas ben.

 

Dag 55

Sia kräktes idag på morgonen. Gult tjockt slem. Sen åt hon upp halva frukosten. Nu har vi gått en promenad och hon är precis som vanligt. Rör sig lite tyngre såklart men är pigg o glad. Tempen var 38,0 idag.

Fame är omåttligt less på att gå i koppel men hon ser väldigt fin ut så jag hoppas flisan läkt fast ordentligt. Snart dax för återbesök för henne.

Ninjo nya hem rapporterar att dom är förälskade  och att han är underbar. Han börjar redan bli bortskämd – har fått reflextäcke och borste, och snart märgben… Pussgurka vad härliga nyheter! 

 

Ninjo på bussen

Nu har Ninjo åkt, sitter förmodligen på bussen/tåget till Falkenberg just nu. Tillsammans med UR trevliga familjen Ivarsson-Boman. Mikaela, som ska äga honom, och Ninjo fann varann snabbt, tycker jag. Han följde iaf mycket snällt med från bilen till busshållplatsen och vände sig inte ens om och vinkade…  Det såg ut som han alltid gått med dom.

Ninjo skötte sig exemplariskt här hemma, jag fick provocera honom för att kunna visa upp hans små ”egenheter”, att bitas när man ska hantera honom och skälla när det ringer på dörren. Jag ville dom skulle få se hur han är och hur jag har hanterat detta. Vi tog en liten promenad i skogen så dom fick prova att kalla in honom etc. Guldkorn! vad han skötte sig fint den lille mannen. Har inte riktigt fattat hur lättflörtad han är. Å så praktiskt med en hund som gör allt för en kaksmula. Sen körde vi lite agility och Mikaela fick prova att springa med honom.
Lycka till Mikaela, Daniel och Birgitta! Det kändes bara SÅ bra. Jag HOPPASverkligen att ni kommer trivas med Ninnis.

Annars är det lugna gatan här. Sötnosen Dell hälsar på över natten – här en gammal bild av henne och Sia.

Sia Tjock meddelar att allt är lugnt.

 

Härlig söndag

SOL nästan hela dagen idag!
Ett härligt gäng var här och vallade och tänk – nu har dom kommit så långt att dom klarar sig helt själva! Skilja ut en flock och ta ut på fältet… Ann hade nya fina kameran med och fotade för fulla muggar. Många fina bilder blev det och jag har snott några på Sia och hennes syskon… fina va!
Storasyster Winda

Kullsyster Nice "Skorpan"

Högdräktig Sia fick posera- obs magen!

undrar om det är det här som kallas hög benföring...

Kullbrorsan Bravo

Kullsyrran Chick "Flugan"

Sandra och Ninjo

Kullbrorsan Swift

Håller tummarna!

I helgen startar tre Seglingehundar på LP. Vi håller tummarna för er !!! Anna & Flugan, Jeanette & Guinness, Hedvig & Troll

Jeanette var här å genrepade idag. Jag tycker det gick riktigt bra. Guinness har stor, lite sökande utgång med bra lydnad. Blev lite het på nya får men Jeanette höll tummen på rätt ställe och sista rundan var mer än godkänd!

Håller på er !!! 

 

Idag har Sia delat av träningsflocken, ställt ut den och passat kvar den. Med GOD hjälp avSkorpan o Lena.
Även Ingela Z dök upp med nya hundar.

Än märks ingenting av Sias dräktighet. En liten antydan till matlust idag. Fortfarande står Frolic högst på önskelistan… något jag inte alls tycker om. Frolic känns som det onyttigaste man kan äta. Bara en slump att jag ens har det hemma, köper det aldrig (har vunnit det). Hoppas aptiten lossnar snart! Jobbigt när inte ens lammkött duger…

Ikväll har vi flyttat hinder från Knivsta till Lagga. Passade på att träna en sväng med De Tre. Dom gick riktigt bra alla tre.

Är lite bekymrad över Ninjo, han funkar inte riktgt som han borde. Han dyker ner i Fames matskål om han får chansen, och tokmorrar. Hon blir såklart skitförbannad, men han ger sig inte. Är KLART OROLIG att något hemskt ska hända. Fame och Sia är snälla, men det kan finnas gränser för vad dom kan tåla.
Idag när jag kom till klubben så kastade han sig ur bilen trots att jag bett honom stanna. Rusar fram och skäller ut massa hundar som redan var där. Vad händer om han möter nån som är lika förbannad som han? Jag vet inte riktigt om jag vill uppleva det. Ja, detta är verkligen nåt att ägna helgen åt att begrunda.

 

Årets Agilityphalene och VM-supportrar

Busy är numera omregistrerad från papillon till phalene. Jo, så kan man göra om öronen inte pekar dit dom ska… 
Som synes av denna bild vill ävenNinjo sälla sig till phalenerna– men för honom är det kört. Han är för gammal för en sån omregistrering. 

Hm nåja ska komma till det jag tänkte berätta… som nybliven phaleneägare anmälde jag mig som medlem avPhalenesällskapet Tänkte det kunde vara kul se vad dom hittar på. Fick en drös med tidningar och såg på hemsidan att även dom (liksom Papillonringen) har en lista över Årets Agilityhund. Yes! girig som man är så tänkte jag Busy skulle armbåga sig in på den listan. 
Men TJI fick vi! För att få vara med måste man skicka in sina resultat var tredje månad precis. I vårt fall var deadline 30 september. 
Så Busy får nöja sig med att vara Moralisk Vinnare (jo jag tror hennes fyra vinster och en tvåa kommer räcka till vinst) av Årets Agility-Phalene, åtminstone i klass 1.  Jaja vad är väl en rosett till…. 

Igår försökte jag lägga in bilder via MSN-sidan men se det gick inte alls. Nu har jag flyttat dom så ni som vill se VM-supportrar ni får titta i gårdagens blogg.

Här är en bild från VM-campingen i Basel. Den var på den gamla travbanan villket förstås föll i mitt intresse så kameran åkte fram. Här ser ni banan, campingen, agilitybana!, ridbana i mitten, lite läktare i förgrunden samt nån form av gamla skruttiga gäststallar. Mycket på en o samma bild!

Pedagogisk

Igår kände jag mig riktigt pedagogisk.
Körde ett slalompass med Ninjo. Ställde först upp fyra pinnar med två hopp före. Han sprang bara förbi slalomen. Fick en time-out. Dvs. han fick helt enkelt gå in och så tränade jag Busy i stället.

Sen var det Ninjo igen. Inga problem den här gången, kunde både höger o vänster första gången (!) Lade till två pinnar i taget. Han fixade fakiskt 12 pinnar till slut – från båda hållen. Då är den lite V-ad. Försökte köra 3 ggr på varje sida och det var inte förrän vi kom upp i 12 pinnar som han gjorde något fel. Och då var han säkert trött i huvudet. Kul att det äntligen går framåt iaf.

Busy klarar 12 pinnar både höger o vänster nu. Nu är det dax börja fila på svårare ingångar.

Sia fick lite hoppträning och hon rev bara en gång och då hade jag ställt hindren väldigt nära för att provocera. Sen fixade hon att hoppa hur nära de än stod. Hon anpassade sprången perfekt! 

På kvällen kom Anna & Flugan ut och vi fick till ytterligare ett superlugnt och bra träningspass. Vi körde på baggarna ute i stora hagen igen. Super! Flugan börjar få riktigt bra djurkänsla och balans till Anna. Hon har varit lite osäker på andra sidan flocken förut men det börjar försvinna helt nu. Bra jobbat Anna!

 

Ninjo & slalomfabriken

Slalom – känns som en never ending story vad gäller inlärning. Mina hundar är verkligen urusla på slalom och nu har jag fått en som (om möjligt) är ännu sämre – flåt Ann men han fattar nada med mig. Jag måste träna om om det ska funka.

Nåväl. Nu är det 4 pinnar V-slalom – lite xtra isär – som står i trädgården. Målet är att Ninjo och Busy ska träna upp åtminstone hälften av all mat…. med start idag.

Sia, Ettan o Fame får träna på ”riktig” slalom på klubben i slutet av veckan. Måste verkligen ta tag i detta om vi ska komma nån vart.

(sen är frågan om jag kommer tävla med 4 hundar…. känns som jag nått nån gräns)

Fåren har vallats lite på. Försökte lite delning med Sia, men hon blir mest het och känns inte som bra träning. Tackorna på Seglinge är helt ok att träna lite fösning på, dom är gamla och rutinerade. Rusar inte i onödan.

Lite eftertanke från trafiken i Skåne. Är skåningar dåliga bilförare eller hade jag bara otur? Antingen körde dom typ 65 där det var 70, 85 där det var 90 ELLER så kom dom omkörande på dom mest livsfarliga ställen… Hur irriterande kan det vara när dom inte ens kör 70? sitter och masar i 60-65. Drar på sig onödiga omkörningar osv. Faktum att jag aldrig stött på så många usla bilförare på länge. 

För övrigt är Ninjo hur gullig som helst. Visst låter han – men det finns ju fler som gör på det här stället.   Han smälter in rätt bra faktiskt. Tur vi bor lite ensligt kanske…   Har satt upp varningsskyltar 

 

Hemma med tillökning…

Ja, så är jag och hundarna hemma igen. Tillökning? Efter att i flera veckor kämpat emot så har jag nu givit upp. Ninjo får flytta hit. Sen han bodde här en vecka i vintras (eller när det nu var) så har han hängt efter mig så fort vi har setts. Han har tom nästan offrat livet för att få åka i min bil (sprang genom ”halva” Borås…) och nu i Skåne så förföljde han mig hela tiden. Låg utanför toaletten och väntade när man kom ut, smet in på mitt rum och la sig på mina smutskläder osv osv. Detta trots att jag verkligen försökt ignorera honom. Till slut gav jag upp.  Kan inte låta bli att älska honom helt enkelt. Suck. 
Ninjo har somnat på mina smutskläder - så oemotståndligt...

I fredags körde Sia årets första valltävling och det blev vinst. Det var ök och hon fick 93 poäng. Hon var lugn och lydig och härlig att valla med. Lite osäker i fösningen (tittade på mig då o då) men det känns inte som något problem. Domarkritiken kändes roligt att få:
”Lydig effektiv, mycket bra kontakt förare o hund, föredömlig god djurhantering. Vad månde bliva av sådant ekipage”
Dessutom hade han skojat till det och skrev vid poängen för fålla in: ”Håller du kurser i sådant där”
Det var Karl-Erik Tibblin som dömde och han är nog lite generös med kritiken men det tackar jag för. Känns b a r a  roligt. 
Sia hjälper till att flytta ca 200 får...

Igår var det också ök för Sia. Men nu var hon betydligt hetare och fick lite panik när fåren började dra i upptaget. Fåren var generellt lite springigare igår än i lördags vilket syntes på poängen. Inte alls lika många fina rundor. Jag fick rya en del på henne för att få henne att lyssna. Något jag inte allls gillar men vad göra? Hursomhelst så fick vi rätt bra styr på flocken även om det var lite väl springigt och mest handlade om att flanka för att styra upp linjen. Jag trodde aldrig jag skulle få in dom i fållan. Men vi lyckades lugna ner alltihop och tog ett litet stopp för att hämta andan innan dom sakta sakta fick gå in. Poängen blev 82 vilket är ett högt andrapris. Placeringen vet jag inte eftersom jag åkte hem innan det var klart. Den här domaren, Dag Ydrén, gav ingen kommentar alls.

Fame startade två internationella klasser torsdag, fredag men vi lyckades inte särskilt bra. Hon tog aldrig riktigt tag i drivningarna och då är det svårt ta sig runt. Är inte så konstigt kanske eftersom jag inte tränat så mycket med henne. Har koncentrerat mig mest på Sia. Med Fame har jag mest tränat på att få tillbaks lydnaden eftersom den av nån märklig anledning försvunnit mer o mer…  Och nu var hon rätt lydig men orkade då inte ta så mycket egna initiativ i stället. Och i fredags så fick vi en flock med en tacka som hela tiden försökte dra. Jag hade lite svårt att hantera detta och lyckades köra Fame trött redan efter hämtet. Vi hakade oss sen runt men, som sagt, det var inte alls bra. Vi kan bättre.
I lördags valde jag att stryka henne. Känns som vi måste hem och träna lite i stället.

För övrigt har vi haft en härlig tid hos Bosse och Åsa. Kramelikram på er!

 

Lamm

Yes! första lammen är här! Mörka, fina tackan Maja fick ett vitt bagg- och ett svart tacklamm. Dom stod där i morse när jag smög upp stalldörren.

Tittut! jag heter Börje… bra början!

Och Tittut! jag heter Busy… jag är bäst!

Bilder från dagens VÅR-promenad:

Favvoträdet…

Grängesberg

Grängesberg

Agilitytävling i Grängesberg idag.

Fame gjorde två nollor och kom 6.a och 7.a. Var väl sådär. Tappade henne grovt i ett par svängar och sånt har man inte råd med, men jag tycker inte hon sprang på lika fort som på Husdjursmässan.
Sia fick två vägringar där jag hade lite för bråttom, annars går hon riktigt bra.
Ninjo blev diskad. Han sprang förbi platta tunneln, liksom fattade inte att han skulle ta den. Sen gjorde han likadant med en tunnel på upploppet och då lät jag honom bara springa på.
Tävlingen var helt ok och underlaget toppen. Men, jag trivdes ändå inget vidare – kan inte riktigt förklara varför. Dålig dag kanske.


Ninjo – enda pappisen jag körde… Ettan var inte anmäld