Hundar härmas

Läste Månadens Tips på Anitas sida och tycker det var tänkvärt och bra illustrerat! Dessutom väldigt söta hundar 🙂

För egen del har jag haft en hel del nytta av att hundarna härmar varandra. Till exempel detta med att hundar jagar. Mina jagar inte och det har kommit mer eller mindre gratis. Jo man vill ju gärna tro att det beror på god uppfostran från min sida men jag är inte så säker på att det är hela sanningen.
Jag tror det är viktigt att befintliga hundar gör bra saker som en blivande valp ska härma. Ni kan ju tänka er det omvända förhållandet. Det är lika lätt lära sig något dåligt.

Om vi fortsätter på jaktspåret så har jag en teori, håll med eller förkasta, kommentera gärna!
Jag tror att det är avgörande hur den första hunden beter sig. Min första bc Kitty hade en del mindre bra sidor men jagade gjorde hon inte. Däremot sprang hon mycket (som en dåre) men höll sig alltid runt mig. Så när Fame kom till flocken hade hon fullt upp med att hålla reda på vad Kitty hade för sig och hade helt enkelt inte ögon för så mycket som var utanför flocken. Självklart styrde jag upp så hon inte fick tokspringa men sån var hon hela livet sen, höll sig till sin flock. Ingen jakt. Och sen har alla andra fallit in på det spåret. Tack Kitty 🙂
Teorin? Jo, förutom det där med att lära sig av varann så tror jag att om jag inte hade haft någon Kitty utan bara Spencer och pappisarna eller ingen annan hund, då hade nog Fame haft mycket större intresse för annat och mycket väl kunnat utveckla någon jaktidé. Jag har sett fenomenet hända för många andra med bc-valpar. Har man ingen i flocken att ”jaga” (leka med, valla, hålla reda på) utan alla beter sig lite halvtråkigt i en border collies ögon, ja då är det lättare trilla dit.

Vad tror du?

Och ja, mina hundar vallar varandra. Inte hela tiden och inte maniskt men någon form av vallningslek är det ofta när de springer lösa. Många tycker det är förkastligt men jag orkar inte ta den striden helt enkelt. Jag vill att hundarna ska få springa lösa och rasa av sig ett par gånger varje dag. Så länge jag kan ha kontakt och kalla in dem att gå vid sidan så får de vara lösa.

Hur gör du?

Vem gillar Matfusket?

Idag cirkulerar en bild på en matetikett runt på Facebook. Den visar ett paket skinka som är märkt med ursprung Tyskland samt märkt Krav och Svenskt Kött. Det är Willys som har lyckats med den bedriften.
Det är naturligtvis så uppenbart klantigt, alla som läser det finstilta kan ju se att det inte är Svenskt Kött. Det visar på  den respektlöshet som livsmedelsindustrin bedriver mot oss konsumenter. Och de enda som kan göra nåt åt det, det är vi som handlar. Bli mer petiga, klaga, välj nån annan butik. Självklart förklarar Willys och övriga inblandade att det beror på en medarbetares misstag att ta fel etikett. Jovisst, men bedrägeriet är väl ändå ett faktum?
Det är verkligen bedrövligt att man måste lusläsa alla etiketter för att inte bli lurad!!!

För ett tag sen kunde man läsa om hur bland andra ICA prissätter kött. Det visar sig att det inte alls skiljer så mycket i pris mellan importerat och svenskt kött. Men eftersom vi konsumenter är så lättlurade så har butikerna enorma påslag på det svenska köttet.

Här ett exempel som Aftonbladet skriver i en artikel om ”Handeln utnyttjar kundernas vilja att köpa svenskt till varje pris”  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10716037.ab ”Skillnaden i inköp mellan svensk rostbiff och sydamerikansk är bara 6 kronor per kilo. Men efter butikernas påslag blir skillnanden 40-50 kronor”

Jag tycker det är så OTROLIGT FULT att handeln skor sig på den trend som har växt till sig senaste åren. Trenden att köpa svenskt, Krav och närproducerat för att gynna miljö och svenskt lantbruk.

Jag skulle så gärna gynna svenskt lantbruk, god djurhantering och bra miljö men att gå runt och känna sig lurad känns verkligen inte bra.

Vad ska vi göra!?

är på krigsstigen

Nyår och fyrverkerier

Jag tjatar varje år om att försöka begränsa detta med fyrverkerier och smällare. Smällare är ju förbjudna i Sverige men det tycks vara många som inte vet det. Fyrverkerier är förbjudna i Uppsala tätort. Bra!
Från nästa år förbjuds de största raketerna så det går åt rätt håll.

Jag tycker fyrverkerier är ett ofattbart slöseri med pengar och brist på hänsyn till medmänniskor, djur och miljö.

Jag stödjer Smällarupproret och har tillsammans med, just nu, 25000 andra skrivit på en petition till riksdagen om fyrverkeribegränsningar.
smallarupproret

Lagen om bilburarna…

20120218-200516.jpgNu verkar det som myndigheterna är på hugget och tänker jaga oss hundägare för att vi kör omkring med hundarna i för små bilburar.

Anvisningen om mått är orimlig.

Jag anser att jag är djurvän och att jag vill mina hundars bästa. Tror ingen tvivlar på det. Hundarna älskar att åka bil, knör gärna in sig tre i samma bur fast de inte behöver.
Men följer jag lagen? Följer du lagen? Jag har väldigt stora burar i min bil men är de lagliga?

Jag tycker det är stor skillnad på att skicka en hund i flygbur mot att ha den med sig i bilen (men samma krav). I bilen har jag full koll på hunden. Hör direkt om den är orolig och kan stanna och rasta. På flyget har man ingen möjlighet. Det är milsvid skillnad.

Sen undrar jag verkligen över all denna plats som krävs. Varför? Mina hundar ligger ner hela resan oavsett om vi åker 30 minuter eller flera timmar. Därmed inte sagt att de inte ska kunna resa sig, det kan de. De har gott om plats i mina ögon.

Hjälp mig gärna tolka lagen och tala om vad som verkligen gäller. Jämför man med människor som åker bil så har vi det betydligt sämre. Vi spänner tex fast våra barn på minimala platser. De kan varken resa sig eller lägga sig raklånga. Det kan hundarna. Även om burarna enligt lagen är för små…

Kom igen nu gott folk – vi måste få till en ändring på detta ellerhur! Fram med lite sunt förnuft hos dem som bestämmer!

Ett konstigt inlägg

Jag läser massa statusar på Facebook om agilityträningar hit och agilitytävlingar dit och känner mig så konstig , full av agilityabstinens och jävligt avundsjuk.
Kanske kommer jag aldrig mer köra agility. Tänk att jag just skrev detta… det värsta är att det kanske är sant. Och det känns väldigt konstigt. Kanske är det INTE sant, framtiden vet man inte mycket om. Just nu känns alltihop som ett gigantiskt dilemma.

Det jag vet är att jag inte kört ett hinder sen allhelgonahelgen i Rättvik. Det är FYRA månader sen. Så långt uppehåll har jag inte haft sen jag började 1994.
Då, i Rättvik, Kelli gjorde två fantastiskt bra och härliga lopp. Jag njöt varje sekund och adrenalinpåslaget var oslagbart. Fast kanske njöt jag inte den allra allra sista sekunden eftersom hon kom i mål på tre ben…

En tå var rejält skadad.

Helt plötsligt stod jag där helt utan agilityhund. Trots att jag har sex hundar så har jag ingen för agility. Så det kan bli.

Peppar peppar ta i alla trän och huven men nu verkar Kelli återställd i sin tå. Och jag vågar inte sätta igång henne för agility igen. Tänk om…. det händer igen, då skulle jag aldrig förlåta mig. Men tänk om… det inte händer igen? – så otroligt ROLIGT jag skulle tycka det var.

Det konstiga är att jag själv, Eva Karlsson, faktiskt MÅR BRA av att köra agility. Jag tvingas hålla mig i form både mentalt och fysiskt. Jag trivs med att träna ihop med och träffa alla agilityvänner, speciellt på vintern när allt annat fryser in. Att hamna utanför detta, allt roligt, är verkligen rena isoleringen, hemskt. Tänker på dem som bara har haft en hund i taget. Så otroligt avslaget att bli av med hela sitt umgänge när hunden är skadad.
Visst skulle jag kunna åka och titta på träning bara för att träffas. Men?… där går liksom nån gräns. Hur kul är det att titta på när andra tränar när man inte kan träna själv?

Ja det här blev ett väldigt spretigt konstigt inlägg men jag kände att jag behövde skriva av mig lite.

Snart är snön borta och då kan vi börja träna och tävla vallning igen. Vallning är fantastiskt roligt, också. Och det finns mycket roligt att se fram emot i år.

Men att släppa agilityn…. helt ? klarar jag det?

Vad håller ni på med EU, Regering och Riksdag, Miljö-Hälsa, Jordbruksverket, Djurskyddet!?

I all välmening har ni skapat lagar och kontrollanter som gör att vi snart inte har något lantbruk kvar i Sverige.

Men ni TILLÅTER att folk hostar upp HUNDRATALS MILJONER KRONOR för att skapa ett MILJÖBROTT utan dess like.

HUR TÄNKTE NI NU??????

Hur kan ni tillåta att svenskarna bokstavligen ELDAR upp 225 miljoner kronor vare nyår?

Hur kan ni tillåta detta ösregn av miljöfarligt avfall?

Hur kan ni tillåta detta DJURPLÅGERI? både vad gäller skrämsel och djur som äter ihjäl sig på gifitgt raketavfall.

Hur kan ni tillåta att folk år efter år skjuter ihjäl sig, skjuter av sig ben och händer, bränner upp hus?

Det är ta mig tusan HELT OBEGRIPLIGT.

Vem bestämmer om det är en bra vallhund?

Vad kännetecknar en bra vallhund?

Ja det där är frågor som har olika svar för oss alla, ellerhur?

Det rätta svaret finns väl egentligen alltid hos den som jobbar med hunden?

En hund som är bra för en förare kanske är helt värdelös för en annan.

Byt ut bra mot dålig i ovanstående frågeställningar, blir svaret annorlunda?

 

Jag kanske spånar vidare på resonemanget nån annan dag…

Fundera på den du! 🙂

Vindkraftspark jättenära Seglinge?

Fick reda på att det planeras en vindkraftspark väldigt nära oss. Jag är så dåligt insatt i vad detta innebär, någon som kan bidra med info?

Här hittar man en karta på områden som planeras. Gröna med blå kant anses som lämpliga, gröna som möjliga. Som du ser är det ett jättestort område på andra sidan stora vägen från oss sett:

 

Hela kartan som finns på kommunens hemsida:

http://www.uppsala.se/pages/99523/plankarta_december_2011.pdf

Mer om planen:
http://www.uppsala.se/sv/Boendemiljotrafik/Stadsutveckling–planering/Oversiktsplanering/Vindbruk–tematisk-tillagg-till-OP/

Frågan är om det är ok eller om man borde protestera???

Det svenska rättssamhället med drevjagande journalister

Sånt här gör mig alldeles galet arg, maktlös och fruktansvärt besviken. Läs artikeln om den stackars narkosläkaren som varit mer eller mindre dömd för barnamord av både massmedia och myndigheter. Nu visar det sig efter 2 år och 8 månader att hon är HELT OSKYLDIG och är friad.

TVÅ ÅR OCH ÅTTA JÄVLA MÅNADER!!!!  

Vad sägs om ett samhälle

  • Där både polis och åklagare på fullt allvar tror att NaCl är gift? HUR kan man ha så inkompetenta personer i arbete?
  • Där människan inte får veta varför hon hämtas av fyra poliser på sitt jobb. Hon fick inte ens mat och dryck i häktet det första dygnet. Hon fick inte meddela sin familj. Hon blev hånad och avklädd naken utan att ens veta varför hon är där.
  • INGEN av polis och åklagare hjälpte till att ta fram bevis för att fria henne. Hon fick göra allt jobb själv tillsammans med sin advokat.
Med mycket mera… LÄS läkarens egen berättelse!

 

nu är det Tre som krånglar…

Jag hatar telefonoperatörer.

Hur svårt kan det vara att erbjuda juste service?

Jag har precis bytt operatör från Tre till Telia och nu när jag ska sparka igång det nya simkortet så går det inte. Telefonen är låst av Tre. Jag ringde Tre och då säger de att jag måste betala 350 kr för att få telefonen upplåst och att det kommer ta ca en vecka att få koden. Detta trots att det gått en bra bit över de två år som bindningstiden varit.

EN VECKA för att få telefonjäveln att fungera.

Förstå om jag är irriterad.

Vår katastrofala jordbrukspolitik…

Läser om hur den svenska grisnäringen tvingas lägga ner. Det är tametusan helt OBEGRIPLIGT!
Läs artikeln: Svensk flintastek är utrotningshotad

Det är väl helt SJUKT att vi ska importera kött när vi har alla möjligheter att producera det här!?

Svenska bonden får fjuttiga 10 kr / kg för griskött ÄNDÅ är svenskt kött mycket dyrare än importerat.

VEM SKOR SIG???

Det kan inte vara möjligt att importerat kött EGENTLIGEN är billigare.

Helt galet är det.


Bilden lånad från www.forsagard.se – har ingen aning om de är drabbade.

Hur gick det här till…?

Jag kan inte ta in att så många har röstat på Sverigedemokraterna. Vad är det för fel på folk? Ett parti som bygger på nazism! Hur i h-e kan man lägga sitt land i deras händer?

Nu står hoppet till att Miljöpartiet kör ”if you can’t beat them join them”, samarbetar med alliansen alltså. Mitt tips är att  Maria W blir miljöminister…

på TV igår…

Hur lågt kan man sälja sig för att fiska röster? 
Precis vid det direktsända programmets slut började vänsterledaren Ohly desperat försöka säga något men han blev brutalt nedtystad av rappa programledare. Man undrade ju vad han egentligen ville när han uppenbarligen tog sig friheter utanför manus …?  och så visar det sig när jag läser tidningen idag att han ville fria till sin sambo….

Ja jag säger då det.

Telenorstrul Hämtträning Agilityfiasko Höger eller Vänster? Bloggflytt

Har du Telenor och tycker att jag är konstig som aldrig svarar på dina SMS? Svaret är att de aldrig kommit fram!

Telenor tycks vägra släppa greppet … vi flyttade för snart ett år sen och deras system anser fortfarande ha vissa äganderätter till mitt nummer … vilket betyder att deras kunders SMS till mig försvinner ut i rymden! Problemet kommer ”förhoppningsvis lösas under närmaste veckan”… To be continued…

Hämtträningen

Det var väl attan också om vi inte ska få ordning på det här! Senaste veckan har jag varit hos Olle i Hågadalen och tränat på gutefår.  Vi fick till ett par knepigheter som att fokusera på rätt flock, kunna dirigera utgången när det blir konstigheter. Sen gjorde vi ett dubbelhämt och det var absolut inte perfekt men jag lyckades i alla fall övertala honom åt rätt håll!

Här föser Lena och Meg iväg gutefåren i Håga. Tack Lena för att du ordnar och fixar med träning!

Igår var jag hos Åhza Gustavsson i Vallentuna och gjorde ett megalångt hämt, det längsta nånsin. Skulle tippa över 500 meter. Återvuxen vall så det gick inte att se hunden och det var skitsvårt att se fåren och vad som hände på så långt håll. Jag fick ingen kontakt med Knut förrän sista tredjedelen av framdrivningen… det där måste jag verkligen träna på! Skönt i alla fall att få kvitto på att han kommer till mig med fåren, det var ju inte alls självklart för tackorna vart de skulle även om de gärna gick till folk. Inte förrän sista biten fick de syn på mig så det blev jättebra träning.
Sen puttade vi dem hemåt igen så de försvann utom synhåll. Skickade honom igen sen på ett dolt, lite kortare hämt och det gick kanon. Men oj vad trött han var efteråt! Tack Åhza för att du hjälpte mig med detta!

Agilityfiasko

Usch nästan så jag borde låta bli berätta men senaste veckan har Knut sprungit 10 agilitylopp och vi har fått fel eller diskat oss i samtliga. Jag ville verkligen ta den här sista chansen i år att försöka få upp honom till trean. Men det sket sig med råge kan man säga.

Höger eller Vänster

Kelli nöter på höger/vänster träning och hon som varit så lättlärd har bara SÅ svårt för det här. Jag tror det beror på att hon har så mycket naturligt i sig och har därmed fått jobba mycket utan styrning. Det känns rätt frustrerande att en hund som verkar så himla smart plötsligt inte förstår.

Bloggflytt

Jag håller på och flyttar över alla gamla inlägg från Blogtown till WordPress och det tar en hel evighet. Tydligen kommer dessa upp på feeds och mailprenumerationerna och det kan ju vara irriterande för er som följer bloggen. Ska kolla om det går att komma runt det på nåt vis.

Fredag kl 07

Det blev ingen blockad idag, den är uppskjuten till söndag. Sen har vi fått info att det är ok med sådan övertid som är schemalagd sen tidigare (men banne oss om vi skulle göra om schemat). Jaja… det löser sig nog.

Själv skolkade jag från agilitytävlingen igår. Blev lite fårhage och en skön grillkväll med guben i stället.

Blockad…

Nyss ringde en kvinna från Kommunal.

Vårt företag är uttaget i blockad… från 00 i natt får vi inte personalen jobba övertid och vi får inte hyra in personal.

I morgon kl 07 ”reser” någon från Kommunal hit för att sätta upp en lapp på vår dörr.

Jag frågade vem som ska ge hästarna mat på söndag när alla är bortresta. Det hade hon inget svar på.

Jag frågade vem som betalar att personen ”reser” hit för att sätta upp den där lappen. Det gör Kommunal.

Bra att vi vet vart våra pengar går.

Herregud. Det känns som vi lever i en stor sandlåda.

Telia story goes on…

Ni som följer bloggen kanske minns att jag skrev till Telia för ett par veckor sedan. Ni hittar det här.

Inte ett ljud har jag hört förrän idag. Det kom ett brev där det står så här:

” Har du glömt att bekräfta ditt nya telefonabbonemang?

Den 22 januari 2010 skickade vi dig information… osv”

Ska man skratta eller gråta?

To be continued…

Nyår, inte bara en fest…

pressmeddelande från SKK:

Nyår – hundens helvetesafton 

Om några dagar ska ett nytt decennium vakas in och som vanligt kommer det att ackompanjeras av smällar och färgglada explosioner på himlen. Nyårsraketerna ska ge en festlig inramning till firandet men för hundar och hundägare innebär smällandet en lång pina. Förbud mot så kallade smällare infördes redan år 2000 men i stället saluförs raketer med smällarens ljudeffekter – vilket dessvärre fortfarande är lagligt. Problemen kvarstår alltså för åtminstone en tredjedel av landets hundar och deras familjer.

Det innebär att många hundar inte kan komma ut och rastas ordentligt under långa perioder, eftersom hundägaren inte vet när en smällare kan komma att fyras av. Det innebär att många hundar ligger under möblerna i timtal, darrande av rädsla, och vägrar komma fram. Det innebär att deras familjer inte kan fira en normal nyårshelg, eftersom de måste stänga in sig i sina hem med fördragna gardiner, ha högljudd musik på för att stänga ute ljudet, stoppa bomull i öronen på sin hund och oroa sig för sin hunds välbefinnande. Det innebär att många av de här hundarna måste drogas med psykofarmaka vid nyår, påsk och valborg för att de plågas så!

Svenska Kennelklubben hoppas att regeringen kan ta lärdom av Norge som har en betydligt restriktivare lagstiftning vad gäller fyrverkerier. I Norge har man till exempel helt förbjudit raketer på pinne samt begränsat tiden för övriga fyrverkerier till klockan 18–02 på nyårsafton. Resultatet blev 80 procent färre ögonskador och att inte en enda brand orsakades av fyrverkerier. Med tanke på att fyrverkeripjäser allvarligt skadar cirka 300 personer i Sverige årligen, de flesta barn och ungdomar, så är det ett resultat att sträva efter – även om man inte bryr sig om hundarna och hundägarna.

Från regeringens sida händer i stort sett ingenting. Svenska Kennelklubben uppvaktade försvarsminister Sten Tolgfors så sent som i maj i år, men han gav inga löften om förbättringar. Vi kräver att de lagar och regler som redan finns också efterlevs, till att börja med. Regelverken säger till exempel att:

– Barn och ungdomar under 18 år får inte köpa eller använda fyrverkerier. Att köpa fyrverkerier till en person under 18 år är jämställt med att langa alkohol.
– Pyrotekniska varor får inte användas utan tillstånd från polismyndigheten, om användningen innebär risk för skada eller olägenhet för person eller egendom (hundar räknas i det här fallet som egendom).
– Att utsätta djur för fyrverkerier är oförenligt med bland annat djurskyddslagen, som säger att djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande.

Vi fortsätter kampen mot ohejdat smällande och hoppas att våra medlemmar och andra djurvänner också engagerar sig för att stoppa detta onödiga lidande för våra hundar. Kontakta ansvariga personer i regeringen och gör din röst hörd!

Svenska Kennelklubben stöder ”Smällarupproret”, som bedriver en kampanj för att lagar och regler ska följas. Läs mer på www.smallarupproret.se

Nefelinsyenit?!

I brevlådlan damp det ner ett ”Undersökningstillstånd för området Almunge nr 1 i Uppsala kommun, Uppsala län”

Ett företag i Boden, Tasmet AB, har sökt tillstånd att ”i första hand” leta efter Nefelinsyenit på vår mark (och våra grannar)… Har läst lite på nätet och hittat att Nefelinsyenit är nåt som används till fasadsten och porslin (kan ha fattat fel). Det som är lite scary är att Tasmet AB (med 0 anställda) ingår in en familj av olika bolag där det letas efter URAN… Undrar om det är det de ska leta efter i andra hand…  Läste lite om hur poppis de är: http://www2.snf.se/sveriges-natur/artikel.cfm?CFID=223&CFTOKEN=35590693&id=963

Och här lite mer om Tasmet AB:
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=3920484

Hur som helst så känns det inte särskilt kul att nån ska leta fyndigheter på vår mark. Den som letar (och betalar) vill naturligtvis hitta sitt klipp och börja bryta. I klartext: Tasmet AB från Boden vill starta en gruva på vår mark!
Att de överhuvudtaget satt igång ett sånt här projekt måste betyda att de redan vet att fyndigheterna finns här, ellerhur? Almungemassivet är känt för sina ovanliga bergarter…

Nu är det ju inte alldeles enkelt att få starta en gruva men man ska ha klart för sig att i slutänden kan marken blir tvångsinlöst.

Man kan överklaga, men på vilka grunder då?

Våga vägra!

Japp nu är jag på krigsstigen igen.
Vad är det för fel på mig?
När jag såg den här filmen frågar jag mig själv, är det värt detta att få äta (smaklös) fläskfile? När den ligger där i affären och lyser med sitt låga pris, varför ser man då inte dessa bilder framför sig? Det borde sitta en skylt bredvid. Så här levde vi innan vi hamnade här… innan vi hamnade på din tallrik. 
Så jävla trångt så man fick stå på varann. Så jävla trångt så man knappt kunde andas. Jag kräks över mig själv och jag skäms för att jag ätit dessa. Urr.

Länken hittade jag på www.metro.se

Tro inte att svenska grisar har det bättre… det är ungefär samma visa här utom på enstaka ställen… små ljuspunkter.
Senast jag köpte kött var faktiskt på Åby Gård Där går grisarna i alla fall ute, man brukar se dem från vägen där de går och bökar.

Värme = doping…

SKK har tagit det kontroversiella beslutet att dopingklassa Back-On-Tracks ”hundväst”. Bara att uttrycka sig med ordet väst speglar SKKs okunskap i ämnet. Det heter täcke.
Täcket är inte doping inom hästvärlden men det bryr sig SKK inte om, de vet inte bättre.
Täcket reflekterar kroppens egen kroppsvärme och skapar därmed välbefinnande. Och den som känner sig varm och go mår gott (eller svettas som fan men det var liksom inte grejen just nu). 
Men värme = dåligt djurskydd enligt SKK. För värme kan ju lindra smärta… Suck.

Själv tycker jag täcket är toppen, framförallt för att det har en bra design och verkligen skyddar (värmer) där det ska.

Jag hoppas Sveriges hundfolk kan göra sig hörda och få SKK att ändra sig. Jag hoppas SKK kan släppa prestigen och dra tillbaks beslutet.

VÅR!!!

Det säkraste vårtecknet av alla 😀 Ettan solar!!! Klockan är 8.30 och solen gassar mot husväggen! SÅ HÄRLIGT!!! Jippi!!ettan_solar_090318

Dagens åsikt…
Att läsa tidningar är ofta en adrenalinkick fast åt fel håll liksom. Jag blir nästan alltid arg 👿

Idag är det AMF som är målet för min ilska (igår var det Scan). Läs här:
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article4675252.ab

OK han är bara en av alla direktörer som skor sig men, EN VIKTIG SAK. Vi har ingen som helst valmöjlighet när det gäller att ”sponsra” AMF till skillnad från banker och försäkringsbolag. Arbetsgivarna är nämligen tvungna att betala mellan 4-5 % av alla löner till AMF. Mycket pengar blir det och så ska AMF-direktörena lägga beslag på dem … fy fan.